Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Κατατακτήριες GP Ρωσίας 2016: Μόνος του ο Rosberg

Τη δεύτερη συνεχόμενη pole position και την 24η της καριέρας του κατέκτησε πριν από λίγο ο Nico Rosberg στο Sochi. Ο Γερμανός δεν είχε αντίπαλο σήμερα, καθώς ο Lewis Hamilton αντιμετώπισε ξανά πρόβλημα στο power unit του, με αποτέλεσμα να μην πάρει μέρος στο Q3. Τον δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Sebastian Vettel, όμως ο Γερμανός θα ξεκινήσει από την 7η θέση, λόγω της ποινής που έχει από την αλλαγή κιβωτίου.
Η τρίτη καλύτερη επίδοση ανήκει στον Valtteri Bottas, με τον Kimi Raikkonen να μην μπορεί στο τέλος να βρεθεί μπροστά από τον συμπατριώτη του. Ακολούθησαν οι Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Sergio Perez, Daniil Kvyat, Max Verstappen και ο Hamilton που δε σημείωσε χρόνο.

Q1

Ο καιρός παρέμενε αμετάβλητος και τα θερμόμετρα έδειχναν 16°C και 29°C στο ξεκίνημα της περιόδου. Οι οδηγοί βγήκαν με τα πολύ μαλακά ελαστικά για να ξεκινήσουν αμέσως τις γρήγορες προσπάθειες και ο Nico Hulkenberg εκμεταλλεύτηκε την απουσία των Mercedes και Ferrari ώστε να γράψει το ταχύτερο πέρασμα, με χρόνο στο 1:38.5.
Τα πράγματα, όμως, μπήκαν στη θέση τους όταν οι Hamilton και Rosberg πάτησαν γκάζι. Ο Πρωταθλητής ανέβηκε στην πρώτη θέση, με 1:36.5, χρόνος κατά 1 δέκατο πιο γρήγορος από αυτόν του Rosberg. Ο Γερμανός έκρυβε κι άλλη ταχύτητα, έτσι απάντησε με πέρασμα στο 1:36.1, δηλαδή 4 δέκατα ταχύτερα σε σχέση με τον Hamilton.
Οι Vettel και Raikkonen δεν πίεζαν από το ξεκίνημα, συνεπώς βρισκόταν στις θέσεις 13 και 14. Στην εσωτερική μάχη των δύο Mercedes, ο Hamilton βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση, σημειώνοντας πέρασμα στο 1:36.0, την ώρα που ο Vettel πίεσε και ανέβηκε στην τρίτη θέση, ωστόσο ήταν 1,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton. Ο Raikkonen ήταν στη συνέχεια αυτός που πήρε την τρίτη θέση, αλλά ήταν σχεδόν 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Hamilton.
Το όνομα του Βρετανού απασχολούσε και τους αγωνοδίκες, καθώς ο οδηγός της Mercedes εξεταζόταν για το πέρασμά του στη στροφή 2, με ορατό το ενδεχόμενο να ακυρωνόταν ο ταχύτερός του γύρος, την ώρα που ο Vettel πλησίαζε τον Rosberg στα 4 δέκατα με την τρίτη θέση. Ο Alonso είχε ανέβη 7ος, με τον Button να βρίσκεται στην 10η θέση.
Οι δύο Renault τα έδιναν όλα για να προκριθούν στο Q2, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι, από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Magnussen, Palmer, Nasr, Wehrlein, Haryanto και Ericsson.

Q2

Το 15λεπτο ξεκίνησε με τους οδηγούς να μη χάνουν χρόνο και να βγαίνουν αμέσως στην πίστα. Ο Sainz έδωσε το έναυσμα για τους χρόνους, όμως το 1:37.6 γρήγορα βελτιώθηκε από τον Perez, κατά 4 δέκατα, όσο οι Rosberg και Hamilton ξεκινούσαν να κάνουν τις δικές τους γρήγορες προσπάθειες.
1:35.3 από τον Rosberg, με τον Hamilton να είναι μισό δευτερόλεπτο πιο αργός. Οι δύο Ferrari έλαμπαν δια της απουσίας τους, με τη δική τους εμφάνιση να γίνεται 8 λεπτά πριν από τη λήξη του Q2. Ο Raikkonen δεν πίεζε από την αρχή, αντίθετα από τον Vettel μετακινήθηκε στην 3η θέση, αλλά απείχε 8 δέκατα από τον δεύτερο Hamilton και 1,3 δευτερόλεπτα από την κορυφή.
Ο Raikkonen ανέβηκε τελικά στην 4η θέση, την ώρα που οι δύο McLaren προσπαθούσαν να μπουν στην 10άδα. Έμεναν λιγότερα από 2 λεπτά και ο Button βρισκόταν στην 12η θέση, δύο θέσεις μπροστά από τον Alonso. Σε επικίνδυνη θέση και ο Ricciardo, ο οποίος παρέμεινε στην 9η θέση. Ο Alonso δεν μπήκε στην 10άδα, όπως και ο Button, ενώ ο Kvyat τα κατάφερε στο τέλος.
Οι 6 οδηγοί που αποκλείστηκαν είναι οι: Sainz, Button, Hulkenberg, Alonso, Grosjean και Gutierrez.

Q3

Με άσχημα νέα ξεκίνησε το Q3 για τον Hamilton. Ο Βρετανός είχε ξανά πρόβλημα στο power unit του, συνεπώς δε θα συμμετείχε καθόλου, κάτι που αυτομάτως έδινε το χρίσμα του φαβορί στον Rosberg. Στα της πίστας, οι δύο Red Bull βγήκαν πρώτες στην πίστα, ενώ ο Vettel ανέβηκε στην πρώτη θέση.
Αυτό κράτησε για λίγο, καθώς ο Rosberg με το 1:35.4 κατέβασε κατά 8 δέκατα τον χρόνο του συμπατριώτη του, δείχνοντας ότι κανένας δεν μπορεί να τον απειλήσει. Ο Bottas είχε μπει ανάμεσα στις δύο Ferrari, με τον Massa να είναι στην τρίτη θέση, μπροστά από τις δύο Red Bull.
Ο Rosberg πίεζε για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο, αλλά έκανε λάθος βγαίνοντας εκτός πίστας. Ο Γερμανός επέστρεψε στα pits, τη στιγμή που οι Vettel, Bottas και Raikkonen πίεζαν για τις θέσεις 2, 3 και 4. Ο Vettel παρέμεινε στην 2η θέση, ο Bottas στην 3η και ο Raikkonen στην 4η, με τον Perez να έχει ανέβει 7ος, πίσω από τους Massa και Ricciardo.

Ο  αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:00.


http://www.autoblog.gr/2016/04/30/katatakthries-gp-rwsias-2016-monos-tou-o-rosberg/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...