Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Attica Bank: Κέρδη προ φόρων 4,3 εκατ. ευρώ

Κέρδη προ φόρων 4,3 εκατ. ευρω και κέρδη μετά φόρων 2,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Attica Bank για το α΄ τρίμηνο του έτους.
Ταυτόχρονα, η τράπεζα ανακοίνωσε:
-Αύξηση οργανικών κερδών προ προβλέψεων σε σχέση με τη συγκριτική περίοδο.
-Αύξηση καθαρών εσόδων από τόκους κατά 13,2%
-Μείωση δαπανών προσωπικού κατά 6% περίπου σε σχέση με τη συγκριτική περίοδο.
-Μείωση λειτουργικών εξόδων προ προβλέψεων για πιστωτικό κίνδυνο κατά 6% σε σχέση με τη συγκριτική περίοδο
-Ίδια Κεφάλαια 681 εκ. ευρώ
-Δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών CET1 17,6%
-Δείκτης κάλυψης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) 51,5%
-Δείκτης σωρευμένων προβλέψεων προς συνολικά δάνεια 29,4%
Για τα αποτελέσματα και τα μεγέθη του Α’ τριμήνου 2016 της Attica Bank, η Διοίκηση της τράπεζας δήλωσε ότι:
«Η επαναφορά στην κερδοφορία για την Attica Bank κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η οποία συνοδεύτηκε από αύξηση των οργανικών κερδών προ προβλέψεων και αποσβέσεων, αποτελεί επιβεβαίωση της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει η Διοίκηση τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου και την αύξηση της αποτελεσματικότητας λειτουργίας. Ταυτόχρονα, είναι το πρώτο σαφές δείγμα για την επίτευξη του στόχου συνολικής κερδοφορίας για το τρέχον έτος 2016.
Ο Όμιλος, μετά και την επιτυχημένη ανακεφαλοποίησή του στο τέλος του 2015, διαθέτει υψηλότατο δείκτη Κεφαλαίου κοινών μετοχών (CET 1) της τάξης του 17,6%. Επίσης, το υψηλό ύψος προβλέψεων που έχει σχηματίσει σωρευτικά η Τράπεζα, περίπου στο 30% επί του συνόλου του υπολοίπου των δανείων, σε συνδυασμό με την μείωση του ρυθμού δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχει περιορίσει σημαντικά την ανάγκη σχηματισμού πρόσθετων προβλέψεων.
   
Η αύξηση της αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οργανωτική αναδιάρθρωση και η περαιτέρω συγκράτηση του λειτουργικού κόστους παραμένουν οι κεντρικές συνιστώσες της στρατηγικής του Ομίλου για το έτος 2016. Η επιτυχία μας στις συνιστώσες αυτές, αποτελεί την προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της παραγωγής εσωτερικού κεφαλαίου και της κερδοφορίας σε μόνιμη βάση.
Η απόφαση του Eurogroup της 24/05/2016 για την επιτυχή αξιολόγηση της χώρας καθώς και τον καθορισμό πλαισίου ρύθμισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αναμένεται να περιορίσει τις αβεβαιότητες για την ελληνική οικονομία, να επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα και να ενισχύσει σταδιακά τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Το τελευταίο σε συνδυασμό με τη σταδιακή  χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση δημιουργίας και επίτευξης ενός σταθερού κύκλου μεγέθυνσης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Ο Όμιλος της Attica Bank, με ισχυρή κεφαλαιακή βάση, όραμα, σχέδιο και σύγχρονες προϊόντα και υπηρεσίες θα ανταποκριθεί με διακριτό τρόπο και συνέπεια στην ανάγκη χρηματοδότησης της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργώντας επιπλέον αξία στους μετόχους του».


http://www.trelokouneli.gr/attica-bank-kerdh-pro-foron-4-3-ekat-euro/

http://kafedakigr.blogspot.com/2016/05/attica-bank-43.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...