Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Δις ισόβια ζητά τουρκικό δικαστήριο για Έλληνα πιλότο

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του θανάτου του Τούρκου πιλότου Nail Erdogan, κατά τη διάρκεια αερομαχίας στο Αιγαίο.
Κατόπιν προσφυγής που άσκησαν τα παιδιά του Τούρκου πιλότου, η γενική εισαγγελία της Άγκυρας, στο κατηγορητήριο που εξέδωσε, ζητά την επιβολή δις ισόβιας κάθειρξης στον Έλληνα πιλότο του Mirage 2000, Θάνο Γρίβα, για τα αδικήματα της ‘ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως’ και ‘ενέργεια με σκοπό την αποδυνάμωση της ανεξαρτησίας του κράτους’ και την επιβολή ποινής φυλάκισης 12 ετών για ‘κατάρριψη του αεροσκάφους.
Το εν λόγω κατηγορητήριο γνωστοποιήθηκε στην Ελλάδα και ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές να αποστείλουν τα αντίγραφα των εγγράφων της ανάκρισης του Έλληνα πιλότου Γρίβα, εάν υπήρξε.
Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια ελήφθησαν από τα αρχεία του αρχηγείου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου οι καταγραφές των ραντάρ των 2 αεροσκαφών και οι συνομιλίες. Κατά την εξέτασή τους αποκαλύφθηκε ότι εναντίον του τουρκικού F -16 ανοίχθηκαν πυρά με αποτέλεσμα να καταρριφθεί.
Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε, ότι, βάσει των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με την Ελλάδα, μπορεί να εκδοθεί απόφαση σύλληψης του Έλληνα πιλότου και απόφαση έκδοσης ‘ερυθρού δελτίου’ (διεθνούς εντάλματος σύλληψης).

http://www.antenna.gr/news/toyrkia/article/443793/dis-isobia-zita-toyrkiko-dikastirio-gia-ellina-piloto

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...