Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Υπογραφή συμβολαίου για τα Rafale θα βάλει ο Ολάντ στην Ινδία

Γαλλία και Ινδία αναμένεται να υπογράψουν την τελική συμφωνία για την προμήθεια από τη δεύτερη 36 μαχητικών Rafale, κατά τη...
διάρκεια της επίσκεψης Ολάντ στο Νέο Δελχί. Το προκαταρκτικό συμβόλαιο που προβλέπει την παράδοση του πρώτου μαχητικού σε 36 μήνες έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η παράδοση και των 36 μαχητικών θα ολοκληρωθεί σε επτά χρόνια. Η ένταξη σε υπηρεσία των Rafale θα ενισχύσει την έχουσα έλλειψη μαχητικών Ινδική Αεροπορία η οποία τώρα διαθέτει μόνο 34 αντί 44 μοιρών που θεωρούνται αναγκαίες για την ασφάλεια της χώρας από την απειλή του Πακιστάν και της Κίνας.

Η συμφωνία για την πώληση των 36 Rafale αποφασίστηκε τον Απρίλιο κατά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στο Παρίσι. Αποφασίστηκε μάλιστα μετά την ακύρωση του ινδικού διαγωνισμού για την προμήθεια 126 μαχητικών, στον οποίο το Rafale είχε επικρατήσει. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε καθώς προέκυψαν διαφωνίες με τη γαλλικά όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την τιμή πώλησης των αεροσκαφών.







Σύμφωνα με οικονομικές πηγές η Γαλλία πωλεί τα 36 Rafale της νέας συμφωνίας σε τιμές του 2007, με την προσθήκη ενός επιπλέον ποσού που συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές. Το τελικό ποσό απόκτησης των 36 μαχητικών ανέρχεται στα 8,3 δισ. δολάρια.

Όλα τα αεροσκάφη θα παραδοθούν έτοιμα, σε πτητική κατάσταση, από τη Dassault Aviation. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων αποφασίστηκε να τηρηθούν τα SOP (standard of preparation or technical specifications) που είχαν συμφωνηθεί κατά τον διαγωνισμό για τα 126 αεροσκάφη.

Επίσης δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ή ρήτρα για αντισταθμιστικά της τάξης του 50% της πρώτης συμφωνίας θα τηρηθεί και στη νέα. Ωστόσο, τα αντισταθμιστικά θα μπορούν να καλυφθούν, βάσει της νέας συμφωνίας από τον ιδιωτικό τομέα, αντίθετα με την παλαιότερη, που προέβλεπε την κατασκευή στην Ινδία 108 μαχητικών από την Hindustan Aeronautics Limited (HAL).

Η Reliance Defence Limited (RDL) λέγεται πως θα είναι η εταιρεία που θα αναλάβει τα αντισταθμιστικά για τα 36 μαχητικά. Η Dassault και η RDL πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις για τα αντισταθμιστικά. Η RDL πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει, για την ώρα, κάποια συμφωνία με τη Dassault.


http://www.defence-point.gr/news/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/11/rafale.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...