Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Τι σημαίνει το γράμμα «i» στα προϊόντα της Apple;

Κάποτε, στην Ελλάδα, τα προϊόντα της Apple τα συναντούσε κανείς σπάνια: σε κάποιο στούντιο φωτογράφου ή γραφείο designer. Σήμερα, απεναντίας, η πετυχημένη εμπορική επωνυμία συναντάται παντού, με τις κωδικές ονομασίες των προϊόντων της να κατακλύζουν τις μνήμες του καταναλωτικού κοινού.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι τα περιβάλλοντά μας κυριαρχούνται από προϊόντα iMac, iPod, iPad και iPhone, ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό το παγκοσμίως διάσημο γραμματάκι: το «i».
Να, λοιπόν, πώς έχει η ιστορία, σύμφωνα με το digitallife.gr:
Σωτήριον έτος 1997: χρονιά κατά την οποία ο Steve Jobs επιστρέφει στην Apple από την NeXT Computers με το όραμα να αναδιαρθρώσει την εταιρεία που κινδυνεύει μέσα στο επόμενο εξάμηνο να πτωχεύσει. Γι” αυτό το λόγο, αποφασίζει να σταματήσει όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας, εκτός των PowerPC και των Mac, και να ρίξει το βάρος σε ένα από αυτά.
Η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά των Mac. Για πρώτη φορά ένας προσωπικός υπολογιστής θα διέθετε USB και (σκάνδαλο για την εποχή) ΔΕΝ θα είχε Floppy Drive. Ακόμα «χειρότερα»; Ο χρήστης αυτού του νέου υπολογιστή, δεν θα μπορούσε να τον αποσυναρμολογήσει και να τον αναβαθμίσει. Θα παρέμενε όπως είναι, ενάντια στις παραινέσεις των μηχανικών της εταιρείας, όπως ο Wozniak, που πίστευαν σε ένα προϊόν που θα έδινε εναλλακτικές στου χρήστες του. Ο Jobs διαφωνούσε. Και πίστευε πως αυτό το απίθανο, νέο προϊόν, θα έπρεπε να διατίθεται σε απίθανα χρώματα και στο κέντρο του, να βρίσκεται μόνο το CD-Rom drive.

Με τόσες καινοτομίες μαζεμένες σε ένα προϊόν, ο Jobs έλεγε δικαίως πως, «χρειάζεται ένα τέλειο όνομα. Ποντάρουμε μία ολόκληρη εταιρεία σε αυτό». Καθοδηγώντας το δημιουργικό τμήμα, έφτιαξε μία λίστα με πιθανά ονόματα και κατέληξε ότι το ιδανικό όνομα γι αυτό το νέο προϊόν, θα ήταν το MacMan! Ευτυχώς μαζί με τον Jobs, είχε έρθει από τη NeXT και ο Ken Segall, υπεύθυνος δημιουργικού και για πάρα πολλά χρόνια σύμβουλος της Apple μετέπειτα. Ο Segall και η ομάδα του, όταν άκουσαν το MacMan «φρίκαραν». Θύμιζε το PacMan, δηλαδή ένα παιχνίδι. Ο Jobs υποστήριζε ότι θύμιζε το Walkman και η Apple θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις καλές πρακτικές μίας τόσο επιτυχημένης (τότε) εταιρείας όπως η Sony. Ο Segall διαφωνούσε. Έτσι έπρεπε να πείσει τον Jobs για κάτι διαφορετικό.
Ο Segall επέστρεψε στις συναντήσεις με τις ομάδες δημιουργικού και τον Jobs με 5 προτάσεις, η 5η από της οποίες ήταν το όνομα iMac.
«Είναι ένας Mac με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα Mac. Αλλά το πιο βασικό του στοιχείο είναι πως μπορεί να σε συνδέσει στο Internet μέσα σε 10 λεπτά, ακόμα κι αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ πριν υπολογιστή».
Οι επιτελείς και Jobs λάτρεψαν το νέο όνομα. iMac. Ήταν απλό, ήταν σαφές και το i, εκτός από την λέξη Internet, ήταν και συντόμευση κι άλλων λέξεων που ήθελαν να «φορτώσουν» στα προϊόντα Apple: imagination, individuality…
Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία…


 http://pestomou.info/ti-simeni-to-gramma-i-sta-proionta-tis-apple/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...