• Συλλεκτικά Κέρματα

 • Koula News

 • Pixwords Λύσεις

 • 250+ Flash Games

 • PixWords Scenes Λύσεις

 • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

 • Γεωπονικά Θέματα!

 • PicWords Λύσεις

 • ΛεξοΜανία Λύσεις

 • Slice Words Λύσεις

 • Me1matia Channel

 • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Οι DDoS επιθέσεις κοστίζουν $40.000 την ώρα


Μια έκθεση που επιδιώκει να μετρηθεί ο αντίκτυπος των DDoS επιθέσεων στις επηρεαζόμενες εταιρίες αποκαλύπτει ότι το μέσο κόστος ανά ώρα, μιας τέτοιας επίθεσης είναι $40.000, με το ήμισυ των ερωτηθέντων εταιρειών να σημειώνουν…

απώλειες άνω των $500,000/ €402.000 κατά τη διάρκεια της.
Η μελέτη διεξήχθη από την Incapsula, μια εταιρεία παροχής λύσεων προστασίας από επιθέσεις DDoS, σε 270 εταιρίες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σε διαφορετικούς τομείς της βιομηχανίας. Ο αριθμός των εργαζόμενων σε κάθε μία από αυτές κυμαίνεται από 250 έως 10.000 άτομα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους φορείς που συμμετείχαν στην έρευνα, το 49% των καταγεγραμμένων επιθέσεων DDoS διήρκεσαν από 6 έως 24 ώρες. Αυτές είναι οι περιπτώσεις, όπου η εκτίμηση του κόστους, είναι κατά μέσο όρο στα $ 40.000 για κάθε ώρα της επίθεσης. 15% των ερωτηθέντων δήλωσαν κόστος άνω των $ 100.000 ανά ώρα. Αναφέρθηκαν επίσης περιστατικά που η επίθεση διήρκεσε αρκετές ημέρες ή και περισσότερο από μία εβδομάδα.
Σύμφωνα με την Incapsula, το πρώτο εξάμηνο του έτους παρατηρήθηκε 350% αύξηση σε μεγάλης κλίμακας περιστατικά DDoS, τα οποία είναι όλο και πιο ισχυρά και μεγαλύτερης διάρκειας. Αυτά έχουν σκοπό να εξαντλήσουν το διαθέσιμο εύρος ζώνης του δικτύου, με αποτέλεσμα την διακοπή των υπηρεσιών. Οι απώλειες που σχετίζονται με επιθέσεις DDoS δεν αξιολογούνται αυστηρά από την άποψη του συμβάντος αλλά περιλαμβάνουν τη συνολική επίπτωση για την εταιρεία.
Οι δαπάνες δεν περιορίζονται στην ομάδα IT – έχουν επίσης ένα μεγάλο αντίκτυπο σε τομείς όπως η ασφάλεια και η διαχείριση του κινδύνου, η εξυπηρέτηση πελατών, και οι πωλήσεις. Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες  που είχαν γίνει στόχοι τέτοιων επιθέσεων (87%) ήρθαν αντιμέτωποι και με άλλες συνέπειες, όπως η απώλεια της εμπιστοσύνης των πελατών και η απώλεια της πνευματικής ιδιοκτησίας, αναφέρει η έκθεση. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις που εξετάστηκαν, το hardware και το λογισμικό έπρεπε να αντικατασταθούν, γεγονός που μεταφράζεται σε επιπλέον έξοδα.
Για να επανέλθει μια εταιρεία πίσω στην κανονική κατάσταση μετά από μια επίθεση DDoS, στις περισσότερες των περιπτώσεων, μπορεί να πάρει μήνες και μερικές φορές, ακόμη και χρόνια. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι το γεγονός, ότι αυτά τα περιστατικά έχουν μακροπρόθεσμη επίδραση. Όσον αφορά τη διαχείριση του περιστατικού,ανησυχητικό είναι ότι πολλοί από τους ερωτηθέντες δεν διέθεταν τα αναγκαία σχέδια και λύσεις για την άμυνα σε DDoS επιθέσεις. Μόλις το 43% των ερωτηθέντων είχαν λάβει σχετικά μέτρα.
Πηγή: SecNews
http://www.trelokouneli.gr/oi-ddos-epitheseis-kostizoun-40-000-thn-ora/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...