Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Boυτιά 20% για τη μετοχή του Twitter

Bουτιά 20% σημειώνει η μετοχή του Twitter στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους ...
511,5 εκατ. δολαρίων, ενώ οι ζημίες για όλο το έτος ανήλθαν στα 645 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, εμφάνισε αυξημένα έσοδα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, ανερχόμενα στα 242,7 εκατ. δολάρια, έναντι 112,28 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο του 2012. Παράλληλα, υπερδιπλασίασε τον κύκλο εργασιών κατά το 2013 φτάνοντας στα 665 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι ισχυρές πιέσεις στη μετοχή οφείλεται στο χαμηλό ρυθμό αύξησης νέων χρηστών που εμφάνισε το Twitter, μόλις κατά 3,8%. Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου οι ενεργοί χρήστες του Twitter έφταναν τα 241 εκατομμύρια, ενώ οι προβλέψεις ήθελαν τους ενεργούς χρήστες να φτάνουν τα 249 εκατομμύρια. Παράλληλα, τα timeline views του Twitter ανήλθαν κατά το τελευταίο τρίμηνο στα 148 εκατομμύρια έναντι προβλέψεων για 175 εκατομμύρια. Αυτό δείχνει ότι το Twitter δεν φαίνεται να έχει σημαντική προοπτική στην ανάπτυξή του.

Αντιθέτως, το Twitter φαίνεται να βελτιώνει τα έσοδά του από τις διαφημίσεις. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίστηκε ότι τα διαφημιστικά έσοδα ανά timeline view αυξήθηκαν κατά 76% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, παρουσίασε μικρή αύξηση και στον αριθμό των διαφημίσεων που όντως παρακολούθησαν οι χρήστες. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα αν δεν μπορούν να συνδυαστούν με διεύρυνση της βάσης των χρηστών, παραμένουν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτα. Με τον τρόπο αυτό το Twitter παραμένει ζημιογόνο.

Σε μια αντίστροφη ανάγνωση, το Twitter θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση αν κατάφερνε να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο όγκο διαφήμισης, που προφανώς θα αύξανε και τα έσοδά του. Άλλωστε τα ίδια τα στοιχεία δείχνουν ότι αν και ο αριθμός των χρηστών παρουσίαζε μικρή άνοδο το τελευταίο τρίμηνο του 2013, εντούτοις τα έσοδα εμφάνιζαν αύξηση κατά σχεδόν 40%.
Για το 2014 το Twitter προβλέπει σχεδόν διπλασιασμό των εσόδων φτάνοντας στα 1,2 δισ. δολάρια, ενώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους προβλέπει έσοδα της τάξης των 240 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, η εταιρεία προβλέπει τη δαπάνη περίπου 390 εκατ. δολαρίων σε data centers και άλλες επενδύσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Twitter εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις αρχές Νοεμβρίου του 2013, ακολουθώντας το παράδειγμα των LinkedIn και Facebook που είχαν ήδη προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις. Στις 7 Νοεμβρίου 2013, πρώτη ημέρα συναλλαγής, η μετοχή του Twitter ξεκίνησε με τιμή εισαγωγής 26 δολάρια για να «κλείσει» στα 44,9 δολάρια.

naftemporiki.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/02/bo-20-twitter.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...