• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός


Ο καταιγιστικός Παναθηναϊκός του τρίτου δεκαλέπτου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Άρη και πανηγύρισε στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.
Εικόνα μεθυστική έστω και…

στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης παρουσίασε ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» μετέτρεψε τον τίτλο σε υπόθεση ενός δεκαλέπτου και συνέτριψε τον Άρη με 90-53, κατακτώντας την 15η κούπα του στη διοργάνωση.
Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο μισό (40-40) καθώς στο δεύτερο οι «πράσινοι» δεν του επέτρεψαν να πάρει ανάσα.
Κάρι ο κορυφαίος για τους Κυπελλούχους Ελλάδας με 17 πόντους.
Ρεκόρ από τον Διαμαντίδη ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης με 10 συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου μπάσκετ.
Εκτός 12άδας έμεινε ο Τζέιμς Γκιστ ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το τράβηγμα που τον ταλαιπωρεί. Τη θέση του πήρε ο πιτσιρικάς Κώστας Χαραλαμπόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 40-40, 75-47, 90-53
Το ματς
Ενδιαφέρον από το πρώτο λεπτό…
Ο Άρης άνοιξε το σκορ στα «Δύο Αοράκια» με τον Παναθηναϊκό να απαντά άμεσα με μικρό σερί 5-0 και να παίρνει τα ηνία (5-2). Αμφότερες οι ομάδες παρουσιάστηκαν «ζεστές» από τα 6,75μ. (4/7 για τον ΠΑΟ, 3/6 για τον Άρη) ωστόσο αυτοί που ευνοήθηκαν ήταν οι «κίτρινοι» καθώς το «τριφύλλι» εμφάνισε προβλήματα στην άμυνα αλλά και έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση.
Έτσι οι παίκτες του Μίνιτς με τον Μποχωρίδη οδηγό (8π.) κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα (13-15). Το αντιαθλητικό φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Χαντ πάνω στον Παππά έφερε αντιδράσεις από τους Θεσσαλονικείς που έως ένα βαθμό αποσυντονίστηκαν. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας και με σερί 5-0 ξαναπέρασαν μπροστά 18-15 πλεονέκτημά που διατήρησαν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.
Ενέργεια… γιοκ, ενθουσιασμός… φουλ
Δεύτερη περίοδος και διπλός πονοκέφαλος για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Με την έναρξή της χρεώθηκαν με το δεύτερο φάουλ τους οι Μαυροκεφαλίδης και Λάσμε γεγονός που έφερε στην πεντάδα τον Μάικ Μπατίστ. Όσοι ήταν στο παρκέ πάντως δεν αγχώθηκαν. Κράτησαν στο μηδέν τον Άρη για τρία λεπτά και βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +7 (25-18).
Ο Πελεκάνος όμως πήρε το… όπλο του και πρωταγωνίστησε στο σερί 7-0 που διήρκεσε μόλις 56’’ και έφερε το ματς στα ίσια, 25-25. Και είχε και συνέχεια. Η έλλειψη ενέργειας των «πράσινων» και ο νεανικός ενθουσιασμός των παικτών των «κίτρινων» είχε ως αποτέλεσμα το επιμέρους 9-4 για τον Άρη και το υπέρ του 33-38. Ο Κάρι ήταν ο μοναδικός… ορεξάτος για το «τριφύλλι» και αυτός που έδωσε σημαντικές λύσεις για την ομάδα του και που την βοήθησε να οδηγηθεί ισόπαλη στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, 40-40.
Αστεία… τέλος
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ για το δεύτερο μέρος παίζοντας με απόλυτη σοβαρότητα και συγκέντρωση στην άμυνα. Σταμάτησε τις επιθέσεις του Άρη και τον κράτησε στο μηδέν σχεδόν για τέσσερα λεπτά. Ταυτόχρονα με τα τρίποντα από Κάρι (1) και Φώτση (2) έκανε την αρχή για το σερί 15-0 που του έδωσε διψήφιο προβάδισμα (55-40).
Έχοντας επιβάλλει το ρυθμό τους και στις δύο πλευρές του γηπέδου οι «πράσινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν. Έτσι οι 35 πόντοι που σημείωσαν στο τρίτο δεκάλεπτο και οι μόλις 7 που δέχθηκαν του οδήγησαν στο εντυπωσιακό +28 (75-47), με την ολοκλήρωση των 30’.
Τυπική διαδικασία
Το «πράσινο» πάρτι συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, προσέφεραν θέαμα και αποζημίωσαν τους φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στα «Δύο Αοράκια». Η διαφορά άγγιξε ακόμα και το +38 (87-49) με τον Άρη να μειώνει στο τελικό 90-53.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 8 (2), Κάρι 17 (3), Μπατίστ 4, Φώτσης 11 (6 ριμπάουντ), Ούκιτς 6 (7 ασίστ), Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 7 (6 ασίστ), Παππάς 7 (1), Γιάνκοβιτς 6, Ματσιούλις 13 (3)
Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 12 (2), Χαντ, Πελεκάνος 9 (1), Γκίκας 1, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος, Χαρίσης, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 9 (1), Σαρικόπουλος, Μούρτος 5, Αθηναίου 10 (1)
Πηγή: sport-fm.gr
 http://www.trelokouneli.gr/kupellouchos-o-panathhna-kos/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...