Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα «πουλά» τον ήλιο της για να μειώσει το χρέος


«Στο σφυρί» βγάζει η Ελλάδα τον ήλιο της για να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή της στον EFSF. Οι απαιτούμενοι πόροι θα αντληθούν από την τιτλοποίηση των εσόδων του project Helios, που έχει προσεκλύσει το έντονο ενδιαφέρον των εταίρων μας.

Στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα δεσμεύθηκε να γίνει χρήση από την τιτλοποίηση των εσόδων του προγράμματος «Ήλιος» καθώς και από ιδιωτικοποιήσεις ώστε να συνεισφέρει με 15 δισ. Ευρώ στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


«Η Ελλάδα δεσμεύεται μέσα από τα έσοδα του προγράμματος Ήλιος και άλλων ιδιωτικοποιήσεων να συνεισφέρει με 15 δισεκατομμύρια ευρώ στον EFSF», αναφέρει μεταξύ άλλων σε τηλεγράφημά του το Bloomberg επικαλούμενο το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Το σχέδιο «Hλιος» προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα και την εξαγωγή της παραγόμενης ενέργειας στη Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης με χαμηλή ηλιοφάνεια που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευθούν το φυσικό πλεονέκτημα της χώρας μας στις ανανεώσιμες πηγές.

Για το σχέδιο έχει υπάρξει έντονο γερμανικό ενδιαφέρον και αυτή την ώρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής αναζητά δημοτικές εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας, άνω των 500 στρεμμάτων, που παραμένουν αναξιοποίητες προκειμένου να μετατραπούν σε φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ωστόσο στη Γερμανία, οι Πράσινοι χαρακτηρίζουν «οικονομικά ασύμφορο» για τα γερμανικά συμφέροντα το project Helios και εγκαλούν την γερμανική κυβέρνηση ότι εισάγει «ελληνικό ήλιο» μειώνοντας τις κρατικές επιδοτήσεις στις γερμανικές εταιρίες φωτοβολταϊκών και εκτοξεύοντας παράλληλα το κόστος μεταφοράς ενέργειας.

iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...