Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΗΠΑ ΠΩΛΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΤην πώληση τριών επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-1W SuperCobra, στην Τουρκία σχεδιάζει η κυβέρνηση Ομπάμα, όπως ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο. Όπως υποστηρίζει το Πεντάγωνο στην ειδοποίησή του προς το Κογκρέσο, η σχεδιαζόμενη πώληση, συνολικού...

 ύψους 111 εκατ. δολ., πρόκειται να ενισχύσει την άμυνα της Τουρκίας, την περιφερειακή ασφάλεια και την δυνατότητά της να συνεργάζεται με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και τις άλλες χώρες-μέλη του NATO.

Σημειώνεται ότι η Αγκυρα ζητούσε ελικόπτερα AH-1 SuperCobra για να αντικαταστήσει αυτά που έχει χάσει στην 27ετή σύρραξη με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Την περασμένη εβδομάδα, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, σε «εκδίκηση» για το θάνατο 24 Τούρκων στρατιωτών την 19η Οκτωβρίου, σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις μαχητών του PKK τα τελευταία χρόνια.
Βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης Ομπάμα οι Αμερικανοί πεζοναύτες θα αποκτήσουν δύο τελευταίας τεχνολογίας επιθετικά ελικόπτερα τύπου Textron Inc Bell AH-1Z SuperCobra και τρία ελικόπτερα AH-1W SuperCobra που βρίσκονται σε υπηρεσία, θα παραχωρηθούν στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την υπηρεσία συνεργασίας για την Αμυνα και την Ασφάλεια τουΠενταγώνου οι συνέπειες της πώλησης των εν λόγω ελικοπτέρων ως προς την ετοιμότητα των πεζοναυτών, θα αντισταθμιστούν από την απόκτηση των νέων SuperCobra.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις οπλικών συστημάτων από το οπλοστάσιο των ΗΠΑ σε κάποια άλλη χώρα είναι εξαιρετικά σπάνιες.
Η Τουρκία ήδη χρησιμοποιεί ελικόπτερα τύπου AH-1W - είχε αγοράσει δέκα τη δεκαετία του 1990. Η πώληση θα ενισχύσει τις δυνατότητές της στο πεδίο των χερσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ειδοποίηση, που είναι υποχρεωτική βάσει του νόμου, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η οποιαδήποτε συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο τουρκικός στρατός θα αποκτήσει επτά μηχανές της General Electric Co τύπου T700-GE-401, έξι ήδη εγκατεστημένες στα ελικόπτερα και μια εφεδρική.

http://www.on-news.gr/2011/10/blog-post_471.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...