Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Σαρκοζί: Κακώς μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά θα σωθεί


Ο Γάλλος πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη «να μην εκραγεί η Ευρώπη»

Παρίσι Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, αλλά και την θέση του ότι ήταν λάθος που η χώρα μπήκε εξαρχής στο ευρώ, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη-διάγγελμά του στους Γάλλους μετά την Σύνοδο Κορυφής.Δικαιολογώντας στους ψηφοφόρους τις κινήσεις του Παρισιού, ο Σαρκοζί, μιλώντας σε υψηλούς τόνους, είπε πως «εάν το ευρώ είχε εκραγεί το βράδυ της Τετάρτης θα είχε εκραγεί η Ευρώπη».

Η ρητορική του Γάλλου προέδρου στην τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν αντιστρόφως ανάλογη της πορείας του στις δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών: «Εάν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία χθες το βράδυ, δεν θα είχε βυθιστεί μόνο η Ευρώπη στην καταστροφή αλλά ολόκληρος ο κόσμος» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «πήραμε αποφάσεις» που απέτρεψαν την καταστροφή.

Όσον αφορά την Αθήνα, ο Σαρκοζί δήλωσε πεπεισμένος πως η Ελλάδα ότι θα υπερβεί την κρίση αξιοποιώντας τις αποφάσεις της Συνόδου, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «θα πρέπει να κάνει προσπάθειες».

Η ίδια η ένταξη όμως της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, συνέχισε ο Σαρκοζί, ήταν λάθος, επειδή η Ελλάδα εντάχθηκε με στοιχεία που ήταν ανακριβή. Η Αθήνα «δεν ήταν έτοιμη» το 2001, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...