Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 21 Απριλίου 2018

SR-72 :Νέο υπερηχητικό αεροσκάφος απο την Lockheed Martin

Εάν η έρευνά του ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα αποτελέσει το...
απόλυτο στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι οποιασδήποτε υπερδύναμης.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει κλείσει με την αμυντική εταιρεία Lockheed Martin ένα συμβόλαιο ύψους 928 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη και την κατασκευή υπερυχητικών πυραύλων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν πέντε φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι αποτελούν προτεραιότητα για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν επειδή είναι πολύ πιο γρήγοροι από οποιαδήποτε αντιπυραυλική άμυνα.

Τον περασμένο χρόνο η Κίνα φερόταν σχεδόν έτοιμη να παρουσιάσει τα δικά της υπερηχητικά όπλα, ενώ και η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία δοκιμές ενός υπερηχητικού πυραύλου ο οποίος μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές.

Τρεις ήταν οι επιχειρήσεις που προσπάθησαν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο συμβόλαιο του Πενταγώνου. Ενώ δεν κατονομάστηκαν από τις αμερικανικές αρχές, μόνο τέσσερις από τις παρακάτω εταιρείες είναι σήμερα ικανές να κατασκευάσουν τέτοιου είδους πυραύλους: η Lockheed Martin, η Boeing, η Northrop Gumman και η Raytheon Missile Systems.

Την ίδια στιγμή η Lockheed Martin κατασκευάζει ένα νέο υπερηχητικό αεροσκάφος με την κωδική ονομασία SR-72, ή αλλιώς «γιο του Blackbird». Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 6 Mach (δηλαδή έξι φορές την ταχύτητα του ήχου) και σύμφωνα με την CEO της Lockheed Martin, Marillyn Hewson, «θα μεταβάλλει για πάντα την ταχύτητα απόκρισης σε ένα επεισόδιο, επιτρέποντας στους πιλότους να αντιμετωπίσουν απειλές πολύ πιο γρήγορα από την αντίδραση του εχθρού».

http://www.fortunegreece.com/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2018/04/blog-post_8067.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...