Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Χανιά- Αγάπιος Τερζίδης : Απαραίτητος ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς

Στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της ιλαράς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΚEΕΛΠΝΟ κ. Αγάπιος Τερζίδης που βρέθηκε σήμερα στα Χανιά πλαίσιο ενημερωτικής ομιλίας που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο. Ο αντιπρόεδρος του ΚΕEΛΠNΟ είπε πως το μήνυμα που πρέπει να περνάει είναι πως «εμείς θα πρέπει να εμβολιαστούμε και ας αφήσουμε αυτούς που θέλουν να μην εμβολιαστούν να το κάνουν.





Ο κ. Τερζίδης σημείωσε πως δεν υπήρξαν σοβαρά κρούσματα στα σχολεία του γενικού πληθυσμού, ενώ επίσης τα περιστατικά ήταν μεμονωμένα στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Τόνισε επίσης πως η επιδημία αυτή την περίοδο, αφορά παιδιά Ρομά, ενώ ειδική ομάδα είναι και οι επαγγελματίες υγείας.







Σε ότι αφορά στην Κρήτη, ο κ. Τερζίδης ανέφερε πως τα κρούσματα στο νησί ήταν ελάχιστα και ειδικότερα λιγότερα από 10, ενώ συνολικά έχουν διαπιστωθεί στην χώρα περίπου2.500 περιστατικά.





Η εξάπλωση οφείλεται κυρίως σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί – Πρόβλημα με τους επαγγελματίες υγείας

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, σε ένα ποσοστό 10 – 12% οι επαγγελματίες στον τομέα της υγείας και το προσωπικό των Νοσοκομείων δεν έχουν εμβολιαστεί για την ιλαρά.

Την επισήμανση αυτή έκανε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αγάπιος Τερζίδης, ο οποίος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε  το Επιστημονικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων στο αμφιθέατρο «Κωστής Νικηφοράκης» του ιδρύματος.


Ο κ.Τερζίδης τόνισε πως η επιδημία ιλαράς που ξεκίνησε από την κεντρική Ευρώπη και εξαπλώθηκε και στην χώρα μας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αναφορικά με όσους αντιτίθενται στους εμβολιασμούς είπε ότι το ζητούμενο είναι να πειστεί η πλειοψηφία των πολιτών για την αναγκαιότητα των εμβολίων .

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε και την ενημέρωση των νέων γιατρών, οι οποίοι – όπως είπε – δεν ξέρουν τι είναι η ιλαρά καθώς λόγω του προγράμματος των εμβολιασμών, ήταν μια νόσος που είχε περιοριστεί και τώρα επανεμφανίστηκε.





http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/chania-aparaititos-o-emvoliasmos-kata-tis-ilaras-tonizei-o-antiproedros-toy-keelpno/

http://flashnews.gr/post/350879/antiproedros-keelpno-se-ekseliksh-h-epidhmia-ilaras

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...