Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Το νέο «όπλο» της AMD που επιδιώκει να εκθρονίσει την Intel

Η δεύτερη γενιά των επεξεργαστών Ryzen έφτασε. Είναι όμως τόσο βελτιωμένοι όσο υποστηρίζει η «κόκκινη εταιρεία»;  


Όταν η AMD παρουσίαζε πέρσι τον Φεβρουάριο την πρώτη γενιά των επεξεργαστών Ryzen, στόχευε να αφαιρέσει τα πρωτεία της Intel. Κι αυτό επετεύχθη σε πολλές περιπτώσεις που αφορούν τη χρήση απαιτητικών προγραμμάτων, αλλά όχι στην κατηγορία των βιντεοπαιχνιδιών.
Το κενό αυτό ήταν προβληματικό, καθώς οι χρήστες που στοχεύουν να φτιάξουν έναν ισχυρό υπολογιστή για gaming, εξακολουθούσαν να στρέφονται σε πολλές περιπτώσεις στους επεξεργαστές την Intel.



Όλα αυτά μέχρι την Πέμπτη, όπου η AMD παρουσίασε την δεύτερη γενιά των επεξεργαστών Ryzen, οι οποίοι πέρασαν από την αρχιτεκτονική των 14 νανόμετρων στα 12 νανόμετρα, εξασφαλίζοντας καλύτερη απόδοση με λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις και χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Τα νέα τσιπ της AMD κινούνται από τα 200 ως τα 330 δολάρια, πολύ χαμηλότερα από την ακριβότερη σειρά των 500 δολαρίων της πρώτης γενιάς, ενώ η απόδοσή τους είναι κατά 10% γρηγορότερη.
Μια πολύ σημαντική βελτίωση της νέας γενιάς Ryzen είναι η δυνατότητα να ανεβάζουν τη συχνότητα κάθε πυρήνα του επεξεργαστή, ακόμη κι όταν τρέχουν πολύ απαιτητικά προγράμματα.
Όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση επεξεργαστή ενός υπολογιστή, όταν οι πυρήνες του υπερθερμαίνονται τότε μειώνεται η συχνότητα ούτως ώστε να μην προκληθεί φθορά στο σύστημα. Για παράδειγμα, η ταχύτητα του Ryzen 7 2700X φτάνει ως τα 4,3 GHz μόνο όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν πυρήνα. Διαφορετικά, το τσιπ μπορεί να υπερθερμανθεί.
Στον περσινό Ryzen 1700X η ταχύτητα του πυρήνα έφτανε τα 4 GHz αλλά έπεφτε στα 3,7 GHz μόλις χρησιμοποιούνταν περισσότεροι πυρήνες.



Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η AMD σχεδίασε έναν αλγόριθμο ο οποίος μετρά την πραγματικά κατανάλωση ενέργειας και τη θερμότητα και αντί να χαμηλώνει αυτόματα την ταχύτητα, τη διατηρεί στο υψηλότερο δυνατό και ασφαλές επίπεδο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον επεξεργαστή να κρατήσει τις υψηλές του επιδόσεις όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.
Η βελτίωση αυτή φαίνεται πως λειτουργεί. Σύμφωνα με τις εσωτερικές δοκιμές που διεξήγαγε η AMD, ο κορυφαίος επεξεργαστής της δεύτερης γενιάς με τιμή στα 330 δολάρια, ο οκταπύρηνος Ryzen 2700X, ήταν μόλις 1% πιο αργός από τον αντίστοιχο Intel Core i7 8700K ο οποίος κοστίζει 370 δολάρια. Η διαπίστωση αυτή ήρθε μετά από δοκιμές σε 12 διαφορετικά απαιτητικά παιχνίδια.
Όσον αφορά τη χρήση προγραμμάτων; Η AMD υποστηρίζει ότι ο Ryzen 2700X είναι κατά 21% γρηγορότερος από τον 8700K.
Πάντως οι μετρήσεις αυτές βασίζονται μόνο στα δεδομένα που δίνει η AMD. Για αυτό και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες, μέχρι να δούμε τι θα δείξουν οι δοκιμές από τρίτους επαγγελματίες για να διαπιστώσουμε πόσο βελτιωμένη είναι η νέα γενιά επεξεργαστών που φιλοδοξεί να κερδίσει και τους απαιτητικούς gamers.


http://www.fortunegreece.com/article/to-neo-oplo-tis-amd-pou-epidioki-na-ekthronisi-tin-intel/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...