Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Τι θα ισχύει με τα καλαμάκια στα ποτά στην Ελλάδα

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στην Ελλάδα με τα πλαστικά καλαμάκια. Όπως είναι γνωστό τη μάχη κατά του πλαστικού θέλει να ξεκινήσει η βρετανική κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου και πιο συγκεκριμένα στα πλαστικά καλαμάκια, τους πλαστικούς αναδευτήρες ποτών και καφέ και τις πλαστικές μπατονέτες. Όλα αυτά στο πλαίσιο της μάχης εναντίον των απορριμμάτων αυτού του υλικού που είναι παράγωγο του πετρελαίου.
«Θα απαγορεύσουμε αυτά τα αντικείμενα από πλαστικό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, όταν ερωτήθηκε από το BBC, και πρόσθεσε πως πρόκειται για μια «παγκόσμια επείγουσα ανάγκη» καθώς απειλείται ιδιαίτερα η θαλάσσια πανίδα.
Στην Ελλάδα  οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) ανακοίνωσαν σήμερα δεσμεύονται να καταργήσουν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης των εταιρειών-μελών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) ανακοινώνει ότι τα μέλη της παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες- είτε πρόκειται για εταιρικές εκδηλώσεις είτε για διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες- με σκοπό την σταδιακή κατάργησή τους.
Όπως αναφέρεται από την ΕΝΕΑΠ:



«Αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες. Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών.
Σε περίπτωση που το πλαστικό καλαμάκι ή ο αναδευτήρας είναι σημαντικά για να απολαύσει κανείς το ποτό του, προτείνουμε να χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες βιοδιασπώμενες εναλλακτικές και θα ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Τέλος, καλούμε τους καταναλωτές όταν παραγγέλνουν ποτό να διευκρινίζουν: «Όχι καλαμάκι, παρακαλώ», και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

https://www.trelokouneli.gr/ti-tha-ischuei-me-ta-kalamakia-sta-pota-sthn-ellada/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...