Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Καφές ( θα αυξηθεί 35 έως και 50% ) και συχώριο, ληξιπρόθεσμα και ΦΠΑ !

Ούτε τον καφέ της παρηγοριάς δεν μας αφήνουν να πιούμε...

Το κλειδί της ανάκαμψης για την οικονομία παραμένει η ανατροπή 2 αρνητικών δεδομένων: της ανεργίας και των...
υπερβολικών φορολογικών απαιτήσεων ειδικότερα προς τα αδύναμα στρώματα. Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρουν ότι το 80% των  εργαζόμενων Ελλήνων – γιατί η πλειοψηφία των νέων της ηλικιακής ομάδας 18-24 είναι άνεργοι- πληρώνονται με λιγότερα από 1000 Ευρώ. Ειδικότερα, οι μερικώς απασχολούμενοι έφτασαν τους 524.533 και ο μέσος ΜΙΚΤΟΣ μισθός τους στα 412,05 ευρώ από 426,61 ευρώ και ο μέσος μισθός των εργαζόμενων με πλήρη απασχόληση μειώθηκε στα 1.204,70 ευρώ από 1.244,05 ευρώ που ήταν το Δεκέμβριο του '15. Τι να πρωτοπάρεις με αυτόν το μισθό; Πως μπορείς να δικαιολογήσεις και να αντέξεις μια αύξηση περίπου 50 ευρώ το μήνα μόνο για τον καφέ από τον Ιανουάριο του 2017; Σε αυτόν τον μισθωτό, αλλά και στον νέο ο νέος φόρος του καφέ θα αποτελέσει ένα ΕΝΦΙΑ της καθημερινότητας του.

Όσοι παρακολουθούν τις ελληνικές επιχειρήσεις,  ή ακόμα περισσότερο όσοι επιχειρούν στην δύσκολη ελληνική επικαιρότητα γνωρίζουν ότι και ο νέος φόρος στον καφέ (που θα εκτοξεύσει την τιμή μέχρι και κατά 65%) θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα: θα “στομώσει” την αναιμική κατανάλωση.  Την ίδια στιγμή,  τα ληξιπρόθεσμα ανεβαίνουν και οι πληρωμές του ΦΠΑ παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση. Σύμφωνα με λογιστές και οικονομικούς αναλυτές η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% κατέστησε ακόμα δυσχερέστερη την είσπραξή του. Όσοι κόβουν αποδείξεις, που σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία, χρησιμοποιούν τα λεφτά του ΦΠΑ για να κρατήσουν ζωντανή την όποια ρευστότητα της επιχείρησής τους. Είναι φανερό, λοιπόν, πως όσο περισσότερους φόρους βάζεις τόσο λιγότερους θα εισπράττεις. Άρα, φόροι όπως ο νέος φόρος στο καφέ ενισχύουν το φαύλο κύκλο αύξησης της τιμής, μείωσης της κατανάλωσης, και τελικά στην συρρίκνωση των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανεργίας λόγω απολύσεων.

Οργή και μαζικός ξεσηκωμός και στα social media

Τα τελευταία 24ωρα εκατοντάδες πολίτες που βρίσκουν αντίθετο ως μέτρο τον Φόρο που προτίθενται να περάσει η Κυβέρνηση στον αγαπημένο καφέ του Έλληνα, δημιουργούν το δικό τους κίνημα "αντίστασης" μέσω των Κοινωνικών δικτύων, αντιδρώντας -ίσως και για πρώτη φορά- τόσο έντονα στην επικείμενη αύξηση από 01/01/2017, κόβοντας ουσιαστικά την αγαπημένη τους συνήθεια η οποία θα αυξηθεί έως και 50% από τις βλέψεις του υπουργείου Οικονομικών.

Δεκάδες σκίτσα κυκλοφορούν στο facebook, ενώ ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του ένα κίνημα, που προτρέπει χρήστες του διαδικτύου σε μαζικό ξεσηκωμό.http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/10/blog-post_1090.html 
 http://naigr.blogspot.gr/2016/10/35-50.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...