Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Green Cola: Το ελληνικό αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη... παράγεται στην Ορεστιάδα (Ε.Π.Α.Π.).

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οταν η cola γινεται ελληνικη υποθεση! Δειτε φωτογραφιες...
Ετοιμαστείτε... Τα ράφια των σουπερμάρκετ ποτέ πριν δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον! Ο λόγος φυσικά για την GREEN COLA, την ελληνική cola που αυξάνει, με ταχύτατους ρυθμούς, την παρουσία της σ' αυτά και έχει βάλει στοίχημα σύντομα να μην ξεκολλάει από το χέρι του καταναλωτή...
Το αμιγώς ελληνικό προϊόν εμπλουτίζει τη γνωστή cola με καινοτόμες ιδιότητες όπως η παρουσία φυσικής πηγής καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ και φυσικών αρωματικών υλών ενώ παράλληλα από τη λίστα... των συστατικών της λείπει η ζάχαρη, η ασπαρτάμη, το φωσφορικό οξύ και τα συντηρητικά.
Σε ποιoν ανήκει όμως αυτή η πρωτοβουλία για την GREEN COLA; Πίσω από αυτή την δραστηριότητα βρίσκεται  η ΕΠΑΠ ΑΕ (Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών) της ακριτικής Ορεστιάδας, που ιδρύθηκε το 1959 από μία ομάδα ντόπιων παραγωγών και δραστηριοποιείται εδώ και 53 χρόνια στην παραγωγή και εμφιάλωση αναψυκτικών.

H GREEN COLA διατίθεται σε επώνυμα σούπερμάρκετ όλης της Ελλάδας!
Ενδεικτική τιμή εξάδας: €3






Πηγή: Icons Travellers

Ρεπορτάζ-Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου
Φωτογραφικό υλικό: ΕΠΑΠ ΑΕ

http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=10428

Η Green Cola και στο Ισραήλ


cola
Tο deal με τον leader στις εισαγωγές τροφίμων του Iσραήλ, την Willi-Food, βοηθά την ελληνική Green Cola να κερδίσει και νέο έδαφος στις ξένες αγορές. Oι αυξημένες πωλήσεις της «πράσινης» cola -«ναυαρχίδας» της παραγωγού εταιρίας EΠAΠ- σε Kύπρο και Aυστραλία, αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για την είσοδο του «επαναστατικού» προϊόντος σε μια ακόμα αγορά.

Ένα προϊόν, το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο της Oρεστιάδας, με βάση τους πράσινους κόκκους καφέ και την στέβια, απαλλαγμένο από ουσίες και ύλες όπως το φωσφορικό οξύ, οι χρωστικές, η ζάχαρη ή η ασπαρτάμη και γίνεται αποδεκτό από ολοένα και μεγαλύτερο πλήθος καταναλωτών.

Oι άνθρωποι της Willi-Food πιστεύουν ότι η Green Cola θα καταφέρει να ανταγωνισθεί ανάλογα diet αναψυκτικά όπως οι Diet Coca Cola, Zero coke και Pepsi Max των γνωστών πολυεθνικών, σύμφωνα με όσα γράφουν χαρακτηριστικά η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Iσραήλ Haaretz και το Foodbev.com.

Tο νέο deal θεωρείται, ουσιαστικά, άλλη μια «ψήφος εμπιστοσύνης» και μάλιστα την έναρξη της νέας συνεργασίας ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα στα media ο CEO της Willi-Food, ο Zwi Williger.

O συγκεκριμένος επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των ισραηλινών ότι η ελληνική Green Cola θα πάρει μερίδια αγοράς και από τις ντόπιες εταιρίες. Tόνισε, επίσης, την πρόθεση της Willi-Food να προωθήσει υγιεινά προϊόντα διατροφής, που δεν επηρεάζουν την ποιότητα της γεύσης, όπως η καινοτόμος Green Cola.

H ιδέα ανήκει στον κ. Στέφανο Oκταποδά πρώην στέλεχος μεγάλων εταιριών, δημιουργό της Green Cola και των αναψυκτικών «Mπλε», με τον φίλο και συνεργάτη του Περικλή Bενιέρη, επιχειρηματία με τεράστια εμπειρία σε πολλούς κλάδους της αγοράς.

H «πράσινη» cola διατίθεται ολοένα και σε περισσότερα σημεία (στα ράφια των μεγαλύτερων σούπερ μάρκετς κ.α.) αυξάνει διαρκώς τις πωλήσεις της και σύντομα θα εξάγεται σε ακόμα πιο πολλές χώρες, εντός και εκτός Eυρώπης».

 http://www.toxrima.gr/i-green-cola-ke-sto-israil/


Green Cola: Το ελληνικό αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη που κάνει πάταγο

 

  Green Cola: Το ελληνικό αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη που κάνει πάταγο
Στο νέο ελληνικό υγιεινό αναψυκτικό που ανταγωνίζεται την Coca Cola κάνει αναφορά η ισπανική εφημερίδα ABC. Το δημοσίευμα τονίζει πως πρόκειται για μια υγιεινή εναλλακτική λύση και πάνω απ΄όλα είναι ελληνικής εμπνεύσεως.
"Μια ελληνική εταιρεία αναψυκτικών παρουσίασε ένα νέο προϊόν: το αναψυκτικό green cola. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση της Coca Cola αλλά υγιεινή. Δεν περιέχει φωσφορικό οξύ , ζάχαρη ή ασπαρτάμη . Η καφεΐνη παράγεται από πράσινους κόκκους καφέ και τη γλυκιά γεύση δίνει η στέβια" σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα με τίτλο "Green Cola: Το αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη που θριαμβεύει στην Ελλάδα"
Όπως μάλιστα τονίζει ο συντάκτης, το βασικό είναι πως το προϊόν είναι ελληνικής εμπνεύσεως και παράγεται στην Ορεστιάδα. Χρησιμοποιεί κιτρικό οξύ αντί για φοσφωρικό οξύ, δεν περιέχει χρωστικές, ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης όπως η ασπαρτάμη. Αντίθετα χρησιμοποιείται στέβια, γλυκαντικό που προέρχεται από φυτό κάτι που καθιστά το προϊόν κατάλληλο και για διαβητικούς.
Η ιδέα ανήκει στον κ. Στέφανο Οκταποδά πρώην επικεφαλής θυγατρικών της Cosmote στα Βαλκάνια. Η φιλία του με τον Περικλή Βενιέρη στέλεχος της εταιρίας CocaCola 3Ε τους οδήγησε μετά την αποχώρησή τους από τις εταιρίες τους να δημιουργήσουν μια νέα εταιρία ποτών, με τη βοήθεια ενός τρίτου φίλου που είχε γνώση της ελληνικής αγοράς.


 http://www.newsonly.gr/article.asp?catid=36387&subid=2&pubid=129524456


  Η ελληνική ξε-cola απειλεί την πολυεθνική coca-cola
Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ορεστιάδας στα μέσα του 2012 και σε λιγότερο από δύο χρόνια αποφάσισε να κατακτήσει τον κόσμο. Ο λόγος γίνεται για την ελληνική απάντηση απέναντι στους μεγάλους και παγκόσμιους κολοσσούς των αναψυκτικών, την GreenCola.
Μία ομάδα τριών ατόμων, αλλά πάνω από όλα ανθρώπων που ξέρουν να ρισκάρουν παίρνουν τη μεγάλη απόφαση. Η ιδέα ξεκινά από τον Στέφανο Οκταποδά,πρώην επικεφαλής θυγατρικών της Cosmote στα Βαλκάνια και τον Περικλή Βενιέρη,πρώην στέλεχος της εταιρίας CocaCola 3Ε και καταλήγει στον γιό του δεύτερου, Γιώργο Βενιέρη.
Με το μαύρο και το πράσινο να κυριαρχούν πάνω στο κλασικό κουτάκι των αναψυκτικών, η Greencola έρχεται να συμπληρώσει κάθε ελληνικό γεύμα. Το σλόγκαν έξυπνο, γρήγορο, με νόημα και μηνύματα: «Ξεcola και διάλεξε Ελληνικά!»Η κατασκευάστρια εταιρεία, πέρα για πέρα ελληνική και λέγεται Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών (Ε.Π.Α.Π.). Βρίσκεται στην ακριτική Ορεστιάδα, όμως η ιστορία της μετρά πολλά χρόνια.
Έτσι, οι δημιουργοί της, αποφάσισαν να προχωρήσουν και κέρδισαν μία «ματωμένη» Ελλάδα, αφού το πρώτο της κιόλας κουτάκι πουλήθηκε μέσα στην κορύφωση της κρίσης.  
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ. 
Μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ταξιδεύουμε ως το 1959 -και πάλι στην Ορεστιάδα- για να συναντήσουμε τους πρώτους παραγωγούς αναψυκτικών. Οι Στέργιος Αρβανιτίδης, Κωνσταντίνος Αρβανιτίδης, Σταύρος Μπελιάς, Χαράλαμπος Χατζηγιάννης και Αθανάσιος Κατσιμπάνης είναι οι ιδρυτές της Ε.Π.Α.Π. με σκοπό τη σωστή αξιοποίηση των καρπών του τόπου τους. Η αρχή έγινε σε τοπικό επίπεδο κερδίζοντας αμέσως την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και έτσι δεν άργησε η στιγμή της εξάπλωσης. Το 1980 γίνεται το βήμα που ζητούσαν -τα νέα πια δεδομένα- και δεν είναι άλλο από την ανανέωση των εγκαταστάσεων και τον εκσυγχρονισμό των μηχανών. Έτσι ο μικρός παράδεισος είναι έτοιμος και τρία χρόνια μετά, η cocacola δεν χάνει την ευκαιρία να κλείσει συνεργασία με την εταιρία. Όλα αυτά ως το 2009 που η κρίση φθάνει με άγριες διαθέσεις στην ελληνική αγορά. Η cocacola-και όλα τα αδελφικά της αναψυκτικά-αποχωρούν από το εργοστάσιο βρίσκοντας καταφύγιο τη γειτονική και ξεκάθαρα πιο φθηνή Βουλγαρία. Η δεύτερη γενιά των ιδρυτών της Ε.Π.Α.Π. στέκεται το ίδιο επάξια στο τιμόνι της διοίκησης και με συνεπιβάτες τους Βενιέρη και Οκταποδάξεκινούν το δύσκολο ταξίδι τους. Τον Ιανουάριο του 2010 οι μηχανές της ΕΠΑΠ μπαίνουν ξανά σε λειτουργία. Δημιουργεί τα δικά της αναψυκτικά, τα Sparky, και το ταξίδι ξεκινά από τα ίδια δύσβατα και παράλληλα γνώριμα μονοπάτια που 51 χρόνια πριν έκαναν και πρόγονοί τους, αυτά της Θράκης, αφού η αρχή έγινε και πάλι σε τοπικό επίπεδο. Έτσι τον Μάιο του 2012, τα ράφια των σούπερ μάρκετ της περιοχής γεμίζουν με την Greencola. Ένα προϊόν που περιέχει 0% ζάχαρη, 0% φωσφορικό οξύ, φυσικές αρωματικές ύλες και φυσική πηγή καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ. Ένα ακόμη στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η στέβια δίνοντας σε ένα κουτάκι των 330 ml δίνει μόνο 2,1 θερμίδες.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ.
 Μία γεύση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή που τόσα χρόνια κυριαρχούσε στα σημεία πώλησης της Ελλάδας και δέσποζε στα σπίτια μας, είναι έτοιμη κερδίσει τον κάθε αντίπαλο κάνοντας την πρώτη της δειλή εμφάνιση και στις χώρες του εξωτερικού. Και αν για κάποιους δύσπιστους η εξαγωγή του καθαρού ελληνικού προϊόντος στην Κύπρο δεν είναι δείγμα, οι καταναλωτές της Ισπανίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Αυστραλίας και του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες έχουν και μία εναλλακτική απέναντι στους παγκόσμιους κολοσσούς των αντίστοιχων προϊόντων. Τη «γαλανόλευκη» επιλογή ενός πρασινόμαυρου κουτιού.
Μάλιστα στο ελληνικό αναψυκτικό έκανε αναφορά και η ισπανική εφημερίδα ABC με το δημοσίευμα να αναφέρει: «Πρόκειται για μια υγιεινή εναλλακτική λύση και πάνω απ’ όλα είναι ελληνικής εμπνεύσεως». Ο συντάκτης μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη στέβια, φυτό κάτι που καθιστά το προϊόν κατάλληλο και για διαβητικούς - όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο δημοσίευμα με τίτλο «GreenCola: Το αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη που θριαμβεύει στην Ελλάδα».
Παρόμοια και στο Ισραήλ απολαμβάνει την ίδια υποδοχή με τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν γνωστή την εισαγωγή του ελληνικού προϊόντος.

«ΜΠΛΕ» γεύσεις για κορυφή!

Οι άνθρωποι της ΕΠΑΠ έχουν ήδη ρίξει στο εμπόριο και τα νέα τους δημιουργήματα που συμπληρώνουν τη σειρά και περιέχουν επίσης γλυκαντικά από το φυτό στέβια. Δεν είναι άλλα από την πορτοκαλάδα, τη λεμονάδα, τη λεμονίτα και τη βυσσινάδα με την επωνυμία ΜΠΛΕ. Την ίδια στιγμή το Βέλγιο και η Μέση Ανατολή είναι οι επόμενοι σταθμοί της μοναδικής ελληνικής γεύσης. «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως ένα ελληνικό προϊόν από τα πρώτα του κιόλας δειλά βήματα κατάφερε τόσα πολλά», αναφέρει ο Γιώργος Βενιέρης. «Πριν καν κλείσει τον πρώτο του χρόνο στην αγορά η Greencola, ζητήθηκε από τις χώρες του εξωτερικού. Εμείς δεν είχαμε τότε ακόμη κανένα πλάνο για την εξαγωγή του. Μετρούσαμε μόλις λίγους μήνες στο εμπόριο, σε τοπικό επίπεδο, και ακόμη λιγότερους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν είχαμε τολμήσει, όμως τόλμησαν άλλοι για εμάς. Τους κέρδισε η γεύση του, τα καλής ποιότητας υλικά του, το ότι ακόμη και ένα αναψυκτικό μπορεί να είναι υγιεινό», συμπληρώνει οκ. Βενιέρης.Κάθε μέρα λοιπόν και ένα άλμα προς την κορυφή από μία χούφτα ανθρώπων που δεν φοβούνται τα δύσκολα, που δεν ξέρουν να χάνουν, που κερδίζουν με σκληρή δουλειά, που δεν παρατούν τα όπλα ακόμη και αν αυτά είναι ένα μικρό κουτάκι αναψυκτικού.

απο την εφημεριδα παραπολιτικά 
 http://www.fpress.gr/epiheiriseis/item/15641-cola-me-elliniki-geysi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...