Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Έπειτα από μάχη 35 και πλέον ωρών, τα σωστικά συνεργεία ολοκλήρωσαν το έργο περισυλλογής του συνόλου των επιβατών από το πλοίο «Norman Atlantic»





Έπειτα από μάχη 35 και πλέον ωρών, τα σωστικά συνεργεία ολοκλήρωσαν το έργο περισυλλογής του συνόλου των επιβατών από το πλοίο «Norman Atlantic», το οποίο χθες τα ξημερώματα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τυλίχθηκε στις φλόγες, αναγκάζοντας καπετάνιο και πλήρωμα να εκπέμψουν σήμα SOS.

Οι εικόνες αποτελούν την πιο αδιάσειστη μαρτυρία για τον πανικό που επικράτησε εντός του πλοίου, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά ενώ επέβαιναν σε αυτό 478 άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΟΟι εικόνες αποτελούν την πιο αδιάσειστη μαρτυρία για τον πανικό που επικράτησε εντός του πλοίου το οποίο φλέγονταν και ενώ επέβαιναν σε αυτό 478 άνθρωποι πρώτος απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε μεσοπέλαγα, λίγα ναυτικά μίλια μακριά από τους Οθωνούς και σε διεθνή χωρικά ύδατα, είναι επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Ιταλίας και της Ελλάδας με αναπνευστικά προβλήματα, τραύματα και υποθερμία.

Τα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος είναι πολλά και αυτό που απομένει είναι να ριχθεί φως στην υπόθεση αυτή και να αποδοθούν ευθύνες.



Για το ζήτημα αυτό, η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι ξεκινά έρευνα για την απόδοση ποινικών ευθυνών. Ο εισαγγελέας Τζουζέπε Βόλπε γνωστοποίησε την έναρξη της έρευνας μετά τη μετάβασή του στο λιμεναρχείο του Μπάρι, όπου έφθασαν οι πρώτοι 49 διασωθέντες του πλοίου.

Ως προς την τύχη των διασωθέντων, οι οποίοι παρέμεναν έως και νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε σωσίβιες λέμβους και στα πλοία που συνέδραμαν στην επιχείρηση, από τις ελληνικές λιμενικές αρχές ανακοινώθηκε ότι ορισμένοι εξ αυτών επρόκειτο να μεταφερθούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, άλλοι στην Πάτρα και άλλοι στην Ανκόνα.

Το zougla.gr επικοινώνησε με το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό στις 15:30 το οποίο μας ενημέρωσε ότι  πάνω στο «Νοrman Atlantic» βρίσκονται ο καπετάνιος και τέσσερις αξιωματικοί του Π.Ν., οι οποίοι θα αποβιβαστούν έπειτα από τη ρυμούλκηση του πλοίου.

Ωστόσο σε νεότερη ανακοίνωσή του στο twitter, το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας ενημερώνει πως και ο καπετάνιος Argilio Giacomazzi αποβιβάστηκε από το πλοίο.

http://www.zougla.gr/greece/article/arxise-i-erevna-gia-tis-ef8ines

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...