Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Χλωροκίνη: Μόνο με ιατρική συνταγή η πώληση του φαρμάκου Plaquenil

Το σκεύασμα το οποίο έχει ως δραστική ουσία τη χλωροκίνη που θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του κορωνοϊού θα πωλείται στο εξής μόνο με ιατρική συνταγή
Μόνο με ιατρική συνταγή από ειδικό γιατρό για τις παθήσεις που  προορίζεται θα πωλείται στο εξής το σκεύασμα Plaquenil, με δραστική ουσία τη χλωροκίνη. Στη συγκεκριμένη ουσία έχει στραφεί το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας στην προσπάθεια να βρεθεί φάρμακο για τον κορωνοϊό, με ενθαρρυντικά, έως τώρα, αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα, όπως είπε στο protothema.gr o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος βρισκόταν ήδη σε έλλειψη, ενώ αφορά τη θεραπεία των ασθενών με ερυθηματώδη λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Τα περισσότερα φαρμακεία, με δεδομένο ότι είναι ένα φάρμακο που δεν αφορά ευρύ κοινό διέθεταν ελάχιστα σκευάσματα και έως τώρα μπορούσε να το ζητήσει κάποιος χωρίς συνταγή. Πλέον, με την απόφαση που έλαβε ο ΕΟΦ μπροστά στον φόβο πολίτες να αρχίσουν να το ζητούν για προστασία απέναντι στον κορωνοϊό, το σκεύασμα Plaquenil θα διατίθεται με περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό γιατρό και η ιατρική συνταγή θα φυλάσσεται επί διετία.

Η απόφαση του ΕΟΦ έχει ως εξής:


Τρόπος διάθεσης PLAQUENIL

Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος PLAQUENIL ορίζεται με ««Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Η Διοίκηση του ΕΟΦ

https://www.protothema.gr/greece/article/986417/koronoios-hlorokini-mono-me-iatriki-sudagi-i-polisi-tou-farmakou-plaquenil/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...