Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Τίτλοι τέλους για τον Adobe Flash το 2020

Η τεχνολογία που κάποτε χρησιμοποιούσαν σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες σε λίγα χρόνια θα αποτελεί παρελθόν

Το οριστικό τέλος της τεχνολογίας Adobe Flash, που κάποτε χρησιμοποιείτο σχεδόν σε όλες τις ιστοσελίδες, θα γραφτεί το 2020, όπως ανακοίνωσε η Adobe Systems, δίνοντας τη χαριστική βολή σε ένα πρόγραμμα που έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις τα τελευταία χρόνια.
Η Adobe, σε συνεργασία με την Apple, τη Microsoft, την Google, το Facebook και τη Mozilla, ανακοίνωσε πως η υποστήριξη του Flash θα περιοριστεί σταδιακά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ μετά το 2020 η Adobe θα σταματήσει να κυκλοφορεί ενημερώσεις για το πρόγραμμα και οι browsers δεν θα το υποστηρίζουν. Οι εταιρείες προτρέπουν τους προγραμματιστές να εγκαταλείψουν το Flash για κάποια πιο σύγχρονη πλατφόρμα.
«Λίγες τεχνολογίες είχαν τόσο βαθιά και θετική επίδραση στην εποχή του Διαδικτύου», δήλωσε ο Γκοβίντ Μπαλακρισνάν, ανώτατο στέλεχος της Adobe.
Η τεχνολογία Flash δημιουργήθηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια, και στο παρελθόν ήταν η «αγαπημένη» πλατφόρμα των προγραμματιστών για να δημιουργούν παιχνίδια και εφαρμογές που μπορούσαν να «τρέχουν» σε πολλούς browsers. Όταν η Adobe απέκτησε τον Flash το 2005, στο πλαίσιο της εξαγοράς της Macromedia, η τελευταία είχε ανακοινώσει ότι η τεχνολογία αυτή ήταν εγκατεστημένη σε πάνω από το 98% των υπολογιστών που συνδέονταν στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, όταν η Apple αποφάσισε το 2010 ότι το iPhone δεν θα υποστήριζε την τεχνολογία Flash, επικαλούμενη προβλήματα αξιοπιστίας, ασφάλειας και απόδοσης, η δημοτικότητά της άρχισε να πέφτει.
Ήδη πολλοί browsers έχουν αρχίσει να ζητούν από τους χρήστες να επιτρέψουν τη λειτουργία του Flash πριν το «τρέξουν», και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά: σύμφωνα με την Google, η χρήση του Flash στον browser Chrome έχει κατρακυλήσει από το 80% των χρηστών το 2014, μόλις στο 17% σήμερα, ενώ το ποσοστό αυτό συνεχίζει να μειώνεται σταθερά.
«Η τάση αυτή αποκαλύπτει πως οι ιστοσελίδες στρέφονται σε τεχνολογίες ανοιχτού δικτύου, που είναι ταχύτερες και πιο αποδοτικές από τον Flash. Είναι επίσης πιο ασφαλείς», αναφέρει ακόμα η Google.

http://www.news.gr/tech/article/619094/titli-telous-gia-ton-adobe-flash-to-2020.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...