Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η σχολική εκδρομή «τινάχθηκε στον αέρα» – Στα «κρύα του λουτρού» γονείς και μαθητές!

Περίμεναν πως και πως την πραγματοποίηση της σχολικής εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς όμως έμειναν με την προσμονή και… τις βαλίτσες στο χέρι!
Ο λόγος για δεκάδες μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου και τους συνοδούς τους, που έμειναν στα… κρύα του λουτρού, λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση για τη Βασιλεύουσα…
Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου 60 μαθητές της Β’ τάξης του λυκείου, καθώς και 10 ακόμη άτομα που τους συνόδευαν (καθηγητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) ενημερώθηκαν πως τα ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη αναβάλλεται…
Η είδηση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι βρίσκονται «εκτεθειμένοι», όπως δηλώνουν, καθώς συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius, στα πλαίσια του οποίου θα πραγματοποιείτο η 7ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, την οποία περίμεναν πώς και πώς.
Οι 60 μαθητές της Β’ Τάξης και 10 ενήλικες – συνοδοί καθηγητές αλλά και μέλη του Συλλόγου Γονέων – επρόκειτο να αναχωρήσουν το απόψε με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά και από εκεί θα μετέβαιναν στην Πόλη, όπου θα λάμβαναν μέρος σε σημαντικές επισκέψεις και δραστηριότητες. Μάλιστα θα έκαναν επίσκεψη και στο Φανάρι, όπου θα συναντούσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο, πληροφορήθηκαν ότι το ταξίδι αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, χωρίς αρχικά να υπάρχει κάποια διευκρίνιση ως προς τους λόγους για τους οποίους υπήρξε αυτή η αρνητική εξέλιξη – εάν δηλαδή το πρακτορείο έβαλε “λουκέτο” ή εάν υπάρχουν απλώς οικονομικά θέματα τα οποία εμποδίζουν την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί για την εκδρομή είναι 21.800 ευρώ, ενώ στο κάθε παιδί αντιστοιχεί 370 ευρώ.
Ήδη ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου υπέβαλε μήνυση κατά του ταξιδιωτικού γραφείου.
Στο πρόγραμμα Comenius συμμετέχουν 8 χώρες – Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία και Τουρκία – με την Ελλάδα να μένει εκτός στην παρούσα φάση.
Άδικα περίμεναν στο λιμάνι να φύγουν…
Οι μαθητές του σχολείου έμειναν κυριολεκτικά με τις βαλίτσες στο χέρι το βράδυ του Σαββάτου και με την οργή τους να ξεχειλίζει, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου αφού δεν είχαν προλάβει να ενημερωθούν για την απίστευτη τροπή κυριολεκτικά στο παρά πέντε.
«Ήταν ένα όνειρο ζωής και μαζί η δουλειά μιας ολόκληρης χρονιάς αφού από πέρυσι προετοιμαζόμασταν για αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπουλη», λένε οι μαθητές στο neakriti.gr, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση και προς την Περιφέρεια Κρήτης να παρέμβει προκειμένου να καταφέρουν τελικά να φτάσουν στο προορισμό τους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος.
Από τα σύννεφα έπεσαν και η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Μιχάλης Βαβουρανάκης στο neakriti.gr, «το melini travel, ταξιδιωτικό πρακτορείο στη Νέα Αλικαρνασσό, υποτίθεται πως είχε κανονίσει τα πάντα έχοντας μάλιστα εισπράξει περίπου 22 χιλιάδες ευρώ. Είχε αναλάβει τη μεταφορά των παιδιών και των συνοδών τους προς την Τουρκία. Αργά το απόγευμα εκπρόσωπος του πρακτορείου και “αρχηγός” της εκδρομής που θα μας συνόδευε μάς ενημέρωσε πως το γραφείο έπεσε έξω οικονομικά και ότι αναβάλλεται η εκδρομή. Δε μας έδωσαν άλλες εξηγήσεις αλλά έπειτα μάθαμε πως δεν είχαν πληρώσει τίποτα».
Πυρ και μανία και οι γονείς των μαθητών, που από το υστέρημά τους σε καιρούς δύσκολους κατάφεραν να καλύψουν το κόστος της εκδρομής για να φτάσουν το βράδυ του Σαββάτου, μια ανάσα πριν την αναχώρηση, να αντιληφθούν πως τελικά όλα τινάχτηκαν στον αέρα…

http://www.creteplus.gr/
 http://dreamfm.gr/i-scholiki-ekdromi-tinachthike-ston-aera-sta-kria-tou-loutrou-gonis-ke-mathites/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...