Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ! Η κυβέρνηση «τα μαζεύει» για τη Ρωσία...

Μετά και την οργισμένη απάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά της ελληνικής κυβέρνησης για την απόφαση να διαφοροποιηθεί από την ανακοίνωση της ΕΕ για τη Ρωσία, το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να «τα μαζέψει»...

Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση αφήνει τώρα να εννοηθεί πως η διαμαρτυρία της στην ΕΕ δεν είχε να κάνει με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αλλά γιατί δεν ζητήθηκε η άποψη της Ελλάδας.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι «σε σχέση με τη Ρωσία, από την πρώτη στιγμή είπαμε το αυτονόητο: ότι η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να υπάρχει ομόφωνη απόφαση χωρίς τη συμμετοχή και της Ελλάδας». Μάλιστα, θα ζητηθεί ανοιχτός διάλογος στα όργανα της ΕΕ και σήμερα, στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών.

Και ο Βαρουφάκης «τα μαζεύει»

Στον ίδιο τόνο ήταν και η αναφορά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο έγραψε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί θεωρείται δεδομένη η άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, «χωρίς να έχει ενημερωθεί περί τίνος πρόκειται!». Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης τα έβαλε και με τους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο, λέγοντας: «Μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτή τη σημαντική διάκριση ανάμεσα στη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι μας παρέλειψαν και στη διαμαρτυρία για αυτές καθεαυτές τις κυρώσεις; Ή είναι πολύ πολύπλοκο για αυτούς;». Είναι ενδεικτικό ότι την ανάρτησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης την έγραψε στα αγγλικά, καθώς απευθυνόταν και σε διεθνές ακροατήριο.

Και η «Αυγή» στον ίδιο τόνο

Ενδεικτικό ότι η Αθήνα προσπαθεί τώρα να μαζέψει τη «χειροβομβίδα» για τη Ρωσία είναι και το σχόλιο της εφημερίδας «Αυγή», η οποία τα ρίχνει στη... διαπλοκή: Γράφει: «Στα θέματα που αξιοποιούνται για να θολώσουν την εικόνα ευθύνης της νέας κυβέρνησης και να προδιαγράψουν κλίμα συνολικής σύγκρουσης με την Ευρωζώνη είναι και η αντίδραση της Αθήνας στην παράκαμψή της από την Ε.Ε. σχετικά με το θέμα των νέων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας για το ουκρανικό».

  http://www.iefimerida.gr/news/189193/i-kyvernisi-ta-mazeyei-gia-ti-rosia-oles-oi-diloseis#ixzz3QDXQKDDR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...