Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

H θεατρική ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση “Η δολοφονία του Μαρά”


Η θεατρική ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου, παρουσιάζει την παράσταση “Η δολοφονία του Μαρά”. Ένα θεατρικό κείμενο του Peter Weiss, το απόσταγμα του οποίου είναι η διαλεκτική διαμάχη δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων, του περιβόητου ηδονιστή Μαρκήσιου ντε Σάντ και του ιδεολογικού πρωτεργάτη της Γαλλικής Επανάστασης Ζαν Πωλ Μαρά.
Mια παράσταση θεάτρου εν θεάτρω, μιας και στο έργο του Weiss, παρακολουθούμε μια ερμηνεία των γεγονότων που οδήγησαν στην δολοφονία του Μαρά, καταγεγραμμένα όμως από τον Μαρκήσιο ντε Σάντ ως θεατρική παράσταση την οποία σκηνοθετεί και ανεβάζει ο ίδιος μαζί με άλλους τροφίμους του ασύλου του Sarandon για τους ψυχικά ασθενείς.
Μία παράσταση-καταγγελία, που θέτει τον ισχυρό προβληματισμό του «Εμείς» κόντρα στο «Εγώ» και ποια είναι η πραγματική έννοια και βάση της κάθε επανάστασης.
Η αυλαία για την θεατρική ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου ανοίγει το Σάββατο 29 Μαρτίου και οι παραστάσεις συνεχίζουν στις 30 και 31 Μαρτίου και στις 3, 4, 5 και 6 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Μάρκος Καραναστάσης. Τη σκηνοθεσία έχουν επιμεληθεί οι Πέτρος Μαυροματίδης και Νικολής Αβραμάκης. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 η ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πηγη κειμένου : http://www.neatv.gr/el/21314/i-theatriki-omada-te-rakleioi-paroisiazei-tin-parastasi-dolofonia-toi-mara.php

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...