Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Αύξηση στο λαθρεμπόριο γούνας γάτας στην Ελβετία

 
Το λαθρεμπόριο γούνας γάτας ανθίζει στην Ελβετία, αποφέροντας τεράστια κέρδη στη μαύρη αγορά, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται ακόμα και κατοικίδια από τα σπίτια. Σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ευθύνεται η χαλαρή νομοθεσία και συγκεκριμένα ένας νόμος που επιτρέπει σε κάποιον να σκοτώσει μια γάτα αν βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το σπίτι του.
Ο νόμος θεσπίστηκε για να προστατέψει την άγρια ζωή από τις γάτες, που σκοτώνουν εκατομμύρια πουλιά και άλλα είδη ετησίως.
Ωστόσο, οι φιλόζωοι καταγγέλλουν πως λειτουργεί σαν παραθυράκι για τους λαθρέμπορους που σκοτώνουν οικόσιτες και αδέσποτες γάτες για τη γούνα τους.
Το εμπόριο γούνας γάτας απαγορεύτηκε στην Ελβετία το 2008, ωστόσο μια κουβέρτα από τέτοια γούνα μπορεί να αποφέρει μέχρι και 1.700 δολάρια.
Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση «SOS Chats» το φαινόμενο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Στο πλαίσιο μυστικής έρευνας η οργάνωση χρησιμοποίησε κρυφές κάμερες για να αποκαλύψει το παράνομο εμπόριο γούνας γάτας καθώς και 21 βυρσοδεψεία στην Ελβετία που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι παραδέχτηκαν μάλιστα στην οργάνωση ότι εξέτρεφαν γάτες για να τις πουλήσουν στα βυρσοδεψεία.
Διαβάστε εδώ για εκτροφεία στην Κίνα που γδέρνουν σκύλους και εξάγουν το δέρμα τους για την κατασκευή απομιμήσεων μποτών Ugg.
Πηγή: econews.gr
http://troktiko.eu/2013/06/auxhsh-sto-lathremporio-gounas-gatas-sthn-elbetia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...