Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ξέρατε γιατί υπάρχει ένας κύλινδρος στο τέλος του φορτιστή σας;

Ενώ φορτίζουμε το φορητό υπολογιστή μας, μπορεί να έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές τι είναι αυτός ο κύλινδρος στον φορτιστή.
 
Κανονικά τέτοιοι κύλινδροι υπάρχουν στα καλώδια για το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και την οθόνη σε ένα τυπικό σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρίσκεται σε ένα σπίτι ή γραφείο. Μπορείτε επίσης να τον βρείτε σε καλώδια παροχής ρεύματος, όταν μια συσκευή (όπως ένας εκτυπωτής ή σαρωτής) χρησιμοποιεί έναν εξωτερικό μετασχηματιστή.

Αποδεικνύεται ότι αυτά τα εξογκώματα ονομάζονται χάντρες φερρίτη. Μπορεί επίσης να ονομάζονται blocks, core, δαχτυλίδια, EMI (ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή) φίλτρα ή chokes. Μια χάντρα φερρίτη έχει την ιδιότητα να εξαλείφει σήματα εκπομπής και να αποτρέπει την απώλεια ενέργειας μέσα στο φορτιστή. Αυτό κάνει το φορτιστή πολύ πιο αποτελεσματικό και βοηθά να φορτίζετε τον υπολογιστή σας πιο γρήγορα. Σκοπός τους είναι να μειωθούν οι EMI και RFI (παρεμβολές ραδιοσυχνοτήτων). Αυτός ο κύλινδρος είναι υπεύθυνος για την διακοπή της πολύ μεγάλης απόκλισης της ενέργειας στη διάρκεια εφοδιασμού μέσω του καλωδίου, καθώς και την υπέρταση του ρεύματος που περνά μέσω του καλωδίου. Έτσι προλαμβάνουν την υπερφόρτωση κατά τη φόρτιση, βοηθώντας στην καλύτερη απόδοση για τη συσκευή. Το μπλοκάρισμα είναι πιο αποτελεσματικό όταν είναι κοντά στην πηγή του ΕΝΙ, γι ‘αυτό θα βρείτε αυτές τις χάντρες φερρίτη κοντά στο τέλος των καλωδίων.

Επίσης, λειτουργεί ως ένα πηνίο που μπλοκάρει το θόρυβο υψηλής συχνότητας στα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Η χάντρα φερρίτη δεσμεύει την απαγωγή των ρευμάτων υψηλής συχνότητας σε ένα κεραμικό φερρίτη για την καταστολή του θορύβου υψηλής συχνότητας.

Το σφαιρίδιο αποτελείται από κεραμικές ενώσεις, που δημιουργούνται από οξείδιο του σιδήρου και / ή οξείδια άλλων μετάλλων μετάπτωσης. Γλιστρά πάνω από το καλώδιο όταν αυτό κατασκευάζετε ή μπορεί να τοποθετηθεί γύρω από τοκαλώδιο σε δύο κομμάτια, μετά τη δημιουργία του καλωδίου. Ο κύλινδρος είναι συσκευασμένος σε πλαστικό – αν κοπεί το πλαστικό, το μόνο που θα βρείτε μέσα είναι ένα μαύρο μεταλλικό κύλινδρο. Αυτό το μεταλλικό σύρμα μπορεί ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως κεραία απορροφώντας ή απελευθερώνοντας οποιαδήποτε ακτινοβολία, ενώ το ρεύμα περνάει γύρω από αυτό.

Η ακτινοβολία που απελευθερώνεται από τα καλώδια χωρίς το σφαιρίδιο θα μπορούσε να προκαλέσει παρεμβολές με άλλα ηλεκτρονικά αντικείμενα γύρω τους, που δρουν ως δέκτες αυτής της ακτινοβολίας, προκαλώντας θόρυβο στα ηχεία για παράδειγμα.


Πηγή: secnews.gr
 https://www.pemptousia.gr/2016/08/xerate-giati-iparchi-enas-kilindros-sto-telos-tou-fortisti-sas/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...