Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Νέο «καμπανάκι» Στουρνάρα: Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παροχές

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας, σχολιάζουν οι FT, "έχει προειδοποιήσει ότι το πακέτο προεκλογικών παροχών που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να εκτροχιάσει το δημοσιονομικό στόχο που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και πιστωτές"

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους δημοσιονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης κρούει εκ νέου διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times.

«Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας», σχολιάζουν οι FT, «έχει προειδοποιήσει ότι το πακέτο προεκλογικών παροχών που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να εκτροχιάσει το δημοσιονομικό στόχο που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και πιστωτές. Η προειδοποίηση του Γιάννη Στουρνάρα, έρχεται ενώ το Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη μερικά βιαστικά προετοιμασμένα μέτρα  που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι θα τονώσουν τη δημοτικότητά της ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου».

Στις δηλώσεις του προς τους Financial Times o κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε κατά 0,5% του ΑΕΠ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Προέβλεψε επίσης ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί καθώς η είσπραξη των φόρων θα επιβραδύνεται ενόψει των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου: «Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παροχές», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι απίθανο να συνεχίζει να συλλέγει φόρους  με τον ίδιο ρυθμό που το έπραττε πέρυσι, ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο όγκο συνταξιοδοτικών αιτημάτων που καλύπτουν την περίοδο της κρίσης.

Οι Financial Times αναφέρονται επίσης στις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με τις οποίες τα κυβερνητικά στοιχεία για τους πρώτους τρείς μήνες του έτους, έδειξαν ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος πάνω από τον στόχο του 3.5% του ΑΕΠ δεν είναι πιθανή.

«Αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση στη οποία η κυβέρνηση μπορεί να εισαγάγει αργότερα μέσα στο έτος, αντίθετα μέτρα προκειμένου να ανατρέψει την τάση και να διασφαλίσει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να επιτευχθεί», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε το πακέτο φόρων και συντάξεων την περασμένη εβδομάδα. Τα μέτρα περιλαμβάνουν μείωση κατά 11%  του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής και στις υπηρεσίες τροφοδοσίας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια από 24% έως 13%. ένα επίδομα ίσο με τη σύνταξη ενός μηνός για τους συνταξιούχους• καθώς και ένα σχέδιο που επιτρέπει την αποπληρωμή των οφειλών φόρου και κοινωνικής ασφάλισης σε 120 δόσεις. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αναβάλει τη μείωση του κατώτατου ορίου του φόρου εισοδήματος το επόμενο έτος, ένα μέτρο που συμφωνήθηκε πέρυσι με τους πιστωτές της Ελλάδας» προσθέτουν οι FT.

Ο Πίτερ Ντόλμαν, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, δήλωσε ότι τα φορολογικά μέτρα θα συρρικνώσουν τη φορολογική βάση της χώρας και ήταν «στην αντίθετη κατεύθυνση από την οποία θα έπρεπε να είναι». 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/404271/neo-kabanaki-stournara-den-uparhei-dimosionomikos-horos-gia-parohes/#ixzz5o71uqj59

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...