Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Βουτιά 4 δισεκ. ευρώ στις καταθέσεις σε λιγότερο από τρεις μήνες

Μάλιστα, σύμφωνα με τραπεζικούς παράγοντες που επικαλείται η εφημερίδα, ακόμα 4 δισεκ. ευρώ τέτοιων κεφαλαίων θα μπορούσαν να φύγουν εύκολα το επόμενο διάστημα εάν κλιμακωθεί η αβεβαιότητα.

Καταθέσεις ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν φύγει από το τραπεζικό σύστημα από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την «Καθημερινή», εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Από 132 δισεκ. ευρώ τον Ιανουάριο, έπεσαν σε 128 δισεκ. στις αρχές Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε διάστημα ούτε τριών μηνών έχει ουσιαστικά χαθεί μεγάλο μέρος των καταθέσεων που εισήλθαν στο σύστημα μετά τον Μάιο του 2016, όταν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τραπεζικούς παράγοντες που επικαλείται η εφημερίδα, ακόμα 4 δισεκ. ευρώ φρέσκων κεφαλαίων, που ήλθαν μετά τη χαλάρωση των capital controls, θα μπορούσαν να φύγουν εύκολα το επόμενο διάστημα εάν κλιμακωθεί η αβεβαιότητα, καθώς δεν υπόκεινται σε περιορισμούς.

Ήδη τον Φεβρουάριο αυξήθηκε για πρώτη φορά, ύστερα από πολλούς μήνες, η ρευστότητα που έλαβαν οι τράπεζες από τον έκτακτο του ευρωσυστήματος, τον ELA.

Εάν μάλιστα συνεχιστεί η τάση μείωσης των καταθέσεων, τότε η ΤτΕ θα αναγκασθεί να ζητήσει από την ΕΚΤ άδεια να αυξήσει το όριο της ρευστότητας που μπορεί να χορηγήσει στις τράπεζες.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», τραπεζικές πηγές επισήμαναν ότι διαβλέπουν δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο, το «καλό», θέλει την επίτευξη μίας βασικής συμφωνίας με τους εταίρους τον Απρίλιο, που θα εξειδικεύει ελαφρύνσεις για το χρέος.

Το δεύτερο, το «κακό», προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις θα επιμηκυνθούν ατελέσφορα έως τον Ιούνιο και θα υπάρξει κίνδυνος χρεοκοπίας, με δεδομένο ότι τον Ιούλιο η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 7,4 δισεκ. ευρώ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/341789/voutia-4-disek-euro-stis-katatheseis-se-ligotero-apo-treis-mines/#ixzz4bgWjqJO9

http://naigr.blogspot.gr/2017/03/4.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...