Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αυξάνονται οι κίνδυνοι στις αγορές. Πηγή ανησυχιών οι τράπεζες. Το στοίχημα της Deutsche Bank

Την ώρα που οι αγορές βρίσκονταν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, οι μεγάλοι παίκτες της Wall Street φροντίζουν να κατευνάσουν φόβους και ανησυχίες, δίνοντας το κατάλληλο «ηρεμιστικό».  Ανεβάζουν τους αμερικανικούς δείκτες, βοηθώντας και τους ευρωπαϊκούς να ανακάμψουν, υπερκαλύπτοντας  τις μεγάλες απώλειες που κατέγραφαν το πρωί. Το κλίμα αλλάζει, οι κίνδυνοι φαίνεται να απομακρύνονται.  Όμως το μεγάλο «στοίχημα» παραμένει ανοιχτό: Θα ξεπερασθεί το πρόβλημα της Deutsche Bank, ή θα έχουμε μια τραπεζική κρίση που μπορεί να εξελιχθεί σε χρηματοπιστωτική, με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία;
Αναλυτές διεθνών οίκων εκφράζουν την άποψη ότι η σημερινή άνοδος  είναι μια τελευταία αναλαμπή στο «σκοτάδι» που αρχίζει να απλώνεται στις αγορές. Την  εκτίμηση αυτή ενστερνίζονται προφανώς οι διαχειριστές κεφαλαίων που μετακινούν ρευστότητα από τις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων στα κατά τεκμήριο πιο ασφαλή κρατικά ομόλογα.
Τα ομόλογα των χωρών του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης ανεβαίνουν σήμερα (οι αποδόσεις  τους πέφτουν). Η άνοδος αυτή, η οποία συναρτάται και με εκτιμήσεις ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να αυξήσει τα ευρωεπιτόκια  σε βάθος τετραμήνου-εξαμήνου, οφείλεται πρωτίστως στις μετακινήσεις κεφαλαίων. Δεν είναι ακόμη μαζικές, αλλά αυξάνονται συνεχώς και επιταχύνονται τις τελευταίες μέρες.
Στα χρηματιστήρια μετοχών οι ισορροπίες είναι πλέον εύθραυστες και η μεταβλητότητα προβλέπεται ότι θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες, υπό την επίδραση ειδήσεων, ενδείξεων και εκτιμήσεων για το μέλλον της Deutsche Bank και τη γενικότερη κατάσταση και τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα στην Ευρώπη.
 Δεν "παράγουν" κέρδη
Αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων φοβούνται ότι  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να πυροδοτήσουν μια γενικότερη κρίση στον κλάδο και να προκαλέσουν ντόμινο στις αγορές.
Οι ανησυχίες δεν αφορούν μόνο την πορεία των μετοχών στα χρηματιστήρια. Το πρόβλημα είναι η αποδοτικότητα των τραπεζών και η δυνατότητα τους να αντεπεξέλθουν σε μελλοντικούς πιθανούς κινδύνους.
Αυτή την εβδομάδα η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε διαδοχικά ιστορικά χαμηλά. Αυτό μπορεί να απογοητεύει ή να τρομοκρατεί τους μετόχους της – συμπεριλαμβανομένων μερικών εκατομμυρίων Γερμανών συνταξιούχων, που έχουν εναποθέσει τις οικονομίες τους στην τράπεζα-σύμβολο της γερμανικής οικονομικής ισχύος.
Όμως το χειρότερο είναι ότι με την εικόνα που παρουσιάζει η DB, χάνει την «έξωθεν καλή μαρτυρία» - οι επενδυτές και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα την εμπιστεύονται όλο και λιγότερο. Ετσι η τράπεζα δανείζεται ακριβότερα. Τα περιθώρια της στενεύουν, την ώρα που χρειάζεται κέρδη για να ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή της βάση και να πείσει ότι είναι ικανή να τα βγάλει πέρα χωρίς κρατική βοήθεια και χωρίς bail in. 
Ευρωεπιτόκια και ομόλογα
Η πολιτική χαμηλών επιτοκίων που ακολουθεί η ΕΚΤ, δεν την βοηθά – ούτε οι αρνητικές αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, όπου η DB έχει πάνω από 50 δισ. ευρώ. Τα χαμηλά επιτόκια περιορίζουν τη δυνατότητα των γερμανικών (και πολλών άλλων ευρωπαϊκών) τραπεζών να βγάλουν κέρδη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Βερολίνο και η Bundesbank εναντιώνονται στις επιλογές του Ντράγκι, που δίνει προτεραιότητα στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.
Η Deutsche Bank βρίσκεται ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής των αγρών και αποτελεί πηγή ανησυχιών. Όμως το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Σοβαρούς κινδύνους αντιμετωπίζουν και οι ιταλικές τράπεζες, όπως επίσης πολλές γαλλικές, ισπανικές και πορτογαλικές. Αρκεί μια θρυαλλίδα για να προκληθεί «έκρηξη» που θα σαρώσει τις αγορές

 http://www.sofokleousin.gr/archives/319870.html

 http://kafedakigr.blogspot.com/2016/09/deutsche-bank_30.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...