Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Επιστρέφει η Ελευθερία στο φυσικό της περιβάλλον

Η απελευθέρωση της Ελευθερίας, μιας θηλυκής ενήλικης θαλάσσιας χελώνας, βάρους 35 κιλών, θα γίνει στο Ρέθυμνο την... Τετάρτη 25 Ιουνίου, και ώρα 11:30 το πρωί, μπροστά από το ξενοδοχείο «Aquila Porto Rethymno».

Η Ελευθερία είχε βρεθεί τραυματισμένη κοντά στις περιοχές ωοτοκίας της Πελοποννήσου, στην παραλία της Αχαΐας, τον Αύγουστο του 2013. Είχε τραύματα στο κεφάλι, στο λαιμό και στο πίσω μέρος του καβουκιού της. Μετά από θεραπεία δέκα μηνών, που συμπεριλάμβανε φαρμακευτική αγωγή και κτηνιατρική περίθαλψη, έχει πλέον ανακάμψει πλήρως και έτσι ήρθε ο καιρός να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Η εκδήλωση απελευθέρωσης θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με στόχο να αποτελέσει ένα σημαντικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους μας, για όλες τις ηλικίες, τώρα μάλιστα που έχει ήδη αρχίσει για τα καλά η ωοτοκία θαλάσσιων χελωνών κατά μήκος όλου του κόλπου.
Ας μην ξεχνάμε πως το Ρέθυμνο, μια από τις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας για την καρέτα-καρέτα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ένας συμπληρωματικός αλλά πολύ σημαντικός στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η συγκέντρωση δωρεών για την επισκευή των μεγάλων ζημιών που έχουν υποστεί οι 2 από τις 6 δεξαμενές «επανένταξης» του Κέντρου Διάσωσης του Συλλόγου «Αρχέλων».
Οι δεξαμενές αυτές χρησιμοποιούνται στο τελικό στάδιο της θεραπείας των θαλάσσιων χελωνών, προκειμένου να προετοιμαστούν για απελευθέρωση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/06/blog-post_950.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...