Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Πάνω απο 50 οι νεκροί ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς στην Κινέτα

Περισσότεροι από 50 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ακόμη 25 άνθρωποι νεκροί.
Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της στην Ανατολική Αττική και σκόρπισε το θάνατο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος Ραφήνας. Όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Μπουρνούς σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρέθηκαν είκοσι έξι σοροί- ενηλίκων και μικρών παιδιών- στην Αργυρή Ακτή στο Μάτι, Κοντά στα σύνορα με τη Νέα Μάκρη. Οι άτυχοι άνθρωποι, που εντοπίστηκαν εκεί, προσπαθούσαν προφανώς να γλιτώσουν από τη φωτιά, με τα παιδιά τους στα χέρια, αλλά δεν πρόλαβαν.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 156 είναι οι άνθρωποι με εγκαύματα που νοσηλεύονται από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα.
Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι «το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα σήμερα στην Αττική, οδήγησε το ΥΠΕΘΑ να απευθύνει αίτημα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και έτσι αύριο θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια».
Ειδικότερα, στις δηλώσεις που έκανε από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου γίνεται ο συντονισμός των επιχειρήσεων με τον πρωθυπουργό επικεφαλής ομάδας υπουργών, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο συνδυασμός των σφοδρών Δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων δημιούργησε μια πρωτοφανή σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις». Επισήμανε ότι «είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας έναν πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό».
Τόνισε ότι «από τη πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα έσπευσε το σύνολο των πτητικών δυνάμεων, 7 καναντέρ, 10 ελικόπτερα, καθώς και πάνω από 300 πυροσβεστικά οχήματα». Το πύρινο μέτωπο στο Νέο Βουτζά εξελίχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε καταστροφική πυρκαγιά καθώς η ταχύτητα του ανέμου έφθασε ακόμη και τα 9 μποφόρ, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, με αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τη Λεωφόρο Μαραθώνος με κατεύθυνση προς τη παραλία στο Μάτι.
«Εκεί δυστυχώς είχαμε και τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών, αλλά δυστυχώς και νεκρών, από πολίτες που δε πρόλαβαν να απομακρυνθούν και εγκλωβίσθηκαν στα σπίτια ή στα οχήματά τους», ανέφερε.
Συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.
Ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στις ακτές της Ραφήνας, δόθηκε εντολή προκειμένου να κινητοποιηθούν τα σκάφη για να τους πλησιάσουμε». Για την επιχείρηση έχουν κινητοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα περίπου 12 σκάφη. Επιπλέον, πάρα πολλά μικρά ιδιωτικά σκάφη, περίπου 30, καθώς και ταχύπλοα του Λιμενικού κινητοποιήθηκαν για να μπορέσουν να προσεγγίσουν δύσβατες παραλίες όπου είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν στα σκάφη του ΛΣ και ακολούθως στο λιμάνι της Ραφήνας.

Όσο κατέφθαναν ροές απεγκλωβισμένων στο λιμάνι της Ραφήνας εξελισσόταν παράλληλα επιχείρηση που είχε στηθεί με τη διαχείριση του ΕΚΑΒ, εξήγησε ο υφυπουργός. «Όσοι ήθελαν να φύγουν προς Αθήνα, έφυγαν με λεωφορεία της ΣΤΑΣΥ, περίπου 30 δεν είχαν στέγη και πήγαν στο δημαρχείο, όπου σε συνεργασία με τον Δήμο και τη ΣΤΑΣΥ βρέθηκε ξενοδοχείο για να περάσουν τη νύχτα, ενώ κάποιοι επέλεξαν να διαμείνουν στο γυμναστήριο της Ραφήνας ώστε να είναι κοντά στα σπίτια τους όταν ξημερώσει». Διευκρίνισε ότι επικρατεί ηρεμία στο λιμάνι και πως δεν υπάρχει κάποιος απεγκλωβισμένος που δεν έχει τακτοποιηθεί.
Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε πως η εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ακτές κάποιος που να μην έχει βρεθεί –αλλά ενδεχομένως δύο αγνοούμενοι στη θάλασσα (σ.σ. εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη ενημέρωση επ’ αυτού)–, και πως σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ομάδα των υποβρύχιων αποστολών χτενίζουν διαρκώς την περιοχή. Εξήγησε ότι πέρα από τις ακτές, από στελέχη του Λιμενικού διασώθηκαν και άνθρωποι που βρέθηκαν ακόμη και μέσα στο νερό.

Νέες πληροφορίες για νεκρούς έρχονται στη δημοσιότητα με το πρώτο φως της ημέρας

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Ραφήνας Γ. Κοκόλης, ενημερώθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό ότι υπάρχουν ακόμη 20 τουλάχιστον νεκροί στην Αργυρά Ακτή, στο Μάτι κοντά σε μία ταβέρνα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού Βασίλης Ανδριόπουλος «υπάρχουν 26 νεκροί 30 μέτρα πριν τη θάλασσα σε ένα χωράφι, ανάμεσα σε δύο κτίσματα».
Όπως τόνισε στο σημείο υπάρχουν άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού και της Αστυνομίας. «Η πρώτη καταμέτρηση είναι 26 νεκροί. Προσπάθησαν να φτάσουν στο νερό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν».

Την είδηση για τους 26 νεκρούς επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ν. Οικονομόπουλος στην ΕΡΤ.
Ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς επιβεβαίωσε την είδηση μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Αττική.
Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες έχουν κοπάσει, ενώ σημειώνεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.
Παράλληλα, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, που είχε διακοπεί λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Πλέον η κυκλοφορία γίνεται με εκτροπή σε ορισμένα σημεία στο ύψος της Κινέτας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε πλήρη ανάπτυξη και κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να περιορίσουν την έκταση των πύρινων μετώπων.
Στο μέτωπο της Κινέτας επιχειρούν αυτή την ώρα 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και 5 ελικόπτερα.
Στο άλλο μεγάλο μέτωπο της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, που προκάλεσε και τις μεγαλύτερες καταστροφές, σε Μάτι, Νέο Βουτζά, Ραφήνα και Πεντέλη, επιχειρούν αυτή την ώρα 190 άτομα, με 96 οχήματα, 23 άτομο πεζοπόρο, 25 εθελοντικά οχήματα και 6 υδροφόρες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στην Κινέτα, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:00 και παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ανεξέλεγκτη.
Δεκάδες σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες με την κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου, αλλά και τα δρομολόγια του προαστιακού, να διακόπτονται.
Λίγες ώρες μετά, γύρω στις 17:00, εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης, από όπου εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Αττικής, μεταξύ των οποίων το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς.
Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.
Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία.
Το βράδυ της Δευτέρας η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κήρυξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία όπου βρισκόταν.
Εν τω μεταξύ, ρεπόρτερ της ΕΡΤ ανέφερε πως είδε έξι απανθρακωμένες σορούς στο Μάτι, εκ των οποίων οι δύο ανήκαν σε παιδιά.

https://www.trelokouneli.gr/drama-pano-apo-50-nekri-o-tragikos-apologismos-tis-fotias-stin-kineta/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...