Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Ταχεία ενοποίηση των τραπεζών που εξαγοράστηκαν από τις 4 συστημικές τράπεζες

Σε πλήρη εξέλιξη και με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες πλήρους ενοποίησης των τραπεζών που απέκτησαν οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
Σχετικές λεπτομέρειες για τα χρονοδιαγράμματα αλλά και για τα οφέλη που προκύπτουν από τις ενοποιήσεις δημοσιοποίησαν οι τράπεζες, με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους
Ειδικότερα, αναφορικά με την ενοποίηση Alpha Bank και της Εμπορικής Τράπεζας, το πρόγραμμα λειτουργικής συνένωσης και αναδιάρθρωσης έχει πλέον ενσωματωθεί στην οργανωτική δομή της Alpha Bank και προχωρά σύμφωνα με το πλάνο, επιτυγχάνοντας ήδη, όπως τονίζεται, απτά αποτελέσματα.
H Alpha Bank, μετά την ολοκλήρωσης της νομικής συγχώνευσης με την Εμπορική Τράπεζα, λειτουργεί πλέον υπό νέα οργανωτική δομή, στην οποία έχουν δημιουργηθεί τέσσερις νέες Μονάδες που εστιάζουν σε αντίστοιχους τομείς του προγράμματος.
Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η βελτιστοποίηση του ενοποιημένου δικτύου καταστημάτων έχει επιταχυνθεί μετά τη νομική συγχώνευση τον Ιούνιο του 2013, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει ήδη 28 συγχωνεύσεις καταστημάτων και με στόχο την ολοκλήρωση επιπλέον 53 συγχωνεύσεων εντός του 2013. Συγχρόνως, σε όλα τα καταστήματα της πρώην Εμπορικής Τραπέζης λειτουργούν πλήρως τα συστήματα της Alpha Bank, γεγονός που καθιστά δυνατή την παροχή όλων των υπηρεσιών και προϊόντων από το σύνολο του Δικτύου.
Η μετάπτωση των κεντρικών συστημάτων βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, με 17 από τα 37 συνολικά προγραμματισμένα έργα να έχουν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα να προχωρούν βάσει του σχεδιασμού.
Ο στόχος της διοίκησης της Alpha Bank είναι η ολοκλήρωση της μετάπτωσης των περισσοτέρων συστημάτων έως τον Οκτώβριο του 2013, του συστήματος καταναλωτικών δανείων έως τον Δεκέμβριο του 2013 και του συστήματος των επιχειρηματικών δανείων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τη μετάπτωση των συστημάτων εντός δέκα μηνών από τη νομική συγχώνευση με την πρώην Εμπορική Τράπεζα.
Οι παραγόμενες συνέργειες από τη λειτουργική συνένωση είναι ήδη εμφανείς, με το όφελος κόστους άνω των 45 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται να έχει ήδη επιτευχθεί εντός του 2013, καλύπτοντας περίπου το 25% αντιστοίχως των συνολικών εκτιμώμενων συνεργειών κόστους από τη συγχώνευση. Τα παραπάνω οφέλη, επισημαίνεται από την Alpha Bank, επέρχονται ως αποτέλεσμα της οργανωτικής και λειτουργικής συνένωσης των δύο Τραπεζών, η οποία έχει επιτρέψει μία σειρά βελτιστοποιήσεων από πλευράς κόστους, ενώ παράλληλα το χαρτοφυλάκιο καταθέσεων πελατείας της Εμπορικής Τραπέζης αναπροσαρμόζεται επιτυχώς στην τιμολογιακή πολιτική της Alpha Bank, χωρίς η Τράπεζα να υποστεί απώλεια υπολοίπων.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η ενοποίηση των τραπεζών που απέκτησε και η Τράπεζα Πειραιώς. Ειδικότερα, στις 23 Ιουνίου 2013 η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο της ενοποίησης των συστημάτων της πρώην ATEbank, στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς. Στις 14 Ιουλίου 2013 η Τράπεζα Πειραιώς, ολοκλήρωσε επίσης το έργο της ενοποίησης των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας, στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς.
Επόμενος στόχος είναι η ενοποίηση των ελληνικών δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου και της CPB εντός του τέταρτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, καθώς και της Millennium Bank Ελλάδας έως το τέλος του πρώτου τριμήνου 2014.
Από την πλευρά της, η Εθνική Τράπεζα επισημαίνει ότι η ενσωμάτωση του υγιούς τμήματος της Probank από τα επόμενα τρίμηνα αναμένεται να βελτιώσει τα μεγέθη των εγχώριων δραστηριοτήτων, καθώς η υπό συγχώνευση τράπεζα διαθέτει ελκυστικό χαρτοφυλάκιο ενεργητικού, υπερβάλλουσα ρευστότητα και προσωπικό νεαρής ηλικίας και υψηλής κατάρτισης. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η εξειδίκευσή της στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν και το μεγαλύτερο τμήμα του δανειακού χαρτοφυλακίου της. Η απορρόφησή της θα ενισχύσει τη ρευστότητα του Ομίλου και τη θέση του στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ οι συνέργειες από τη συγχώνευση αναμένεται να φτάσουν τα 110 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015
Αναφορικά με την εξαγορά του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton Bank από την Eurobank, οι ετήσιες συνέργειες υπολογίζονται σε 200 εκατ. ευρώ το χρόνο το 2015 και θα προέλθουν κυρίως από την ενοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών, των πληροφοριακών συστημάτων των δύο τραπεζών και από τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης. Η διαδικασία ενοποίησης των δύο τραπεζών, όπως επισημαίνει η Eurobank, αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά και να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους εννέα μήνες.
Παράλληλα, η τράπεζα εξετάζει ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού του επιχειρηματικού και λειτουργικού μοντέλου της, αναδεικνύοντας τον πελατοκεντρικό της χαρακτήρα, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την επιστροφή στην κερδοφορία. Στόχος είναι η άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων.
Πηγή: AΠE-MΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/08/2013_516456 

Πειραιώς - Μillennium Bank: Εξαγορά με συνταγή Γενικής

Στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς περνά και η Millennium Bank καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες έκλεισε οριστικά το ντιλ ανάμεσα στην ελληνική τράπεζα και την πορτογαλική Millennium BCP για την απόκτηση της θυγατρικής της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με κύκλους της Τράπεζας Πειραιώς, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Η απόκτηση της Millennium έρχεται στη συνέχεια της απόκτησης του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας και της εξαγοράς της Γενικής, και με αυτό τον τρόπο ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ενόψει και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία Millennium BCP και Τράπεζας Πειραιώς προβλέπεται επίσης ότι η πορτογαλική τράπεζα θα συμμετάσχει με 270 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, ώστε να καλύψει τις ενδεχόμενες μελλοντικές επισφάλειες που μπορεί να προκύψουν από το χαρτοφυλάκιο των δανείων της Millennium.
Ως προς τα οικονομικά στοιχεία, το ενεργητικό της Millennium Bank στα τέλη του 2011 διαμορφωνόταν στα 6,2 δισ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα αριθμούσε δίκτυο 120 καταστημάτων ανά την επικράτεια.
Παράλληλα, στη συμφωνία προβλέπεται επίσης ότι οι Πορτογάλοι θα καλύψουν το έλλειμμα κεφαλαίων της Millennium Bank που η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προσδιορίσει στα 399 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και τη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων και καταθέσεων της Millennium. Αυτό σημαίνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα αποκτήσει μια πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα.
Τη συνταγή αυτή είχε ακολουθήσει πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς και κατά την απόκτηση της Γενικής Τράπεζας από τη γαλλική Societe Gererale. Μάλιστα, οι Γάλλοι έχουν δεσμευθεί να συμμετέχουν με 170 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Συνολικά δηλαδή, το ποσό που θα διατεθεί από Γάλλους και Πορτογάλους ανέρχεται στα 440 εκατ. ευρώ, γεγονός που -σύμφωνα με κύκλους της Τράπεζας - σημαίνει ότι το ελάχιστο ποσό των 550 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να μην κρατικοποιηθεί η τράπεζα (το 10% του ύψος της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου) έχει ουσιαστικά εξασφαλισθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς είχαν μεταβεί στην Πορτογαλία προκειμένου να κλείσει το ντιλ μεταξύ των δύο τραπεζών ενώ ούτως ή άλλως τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είχαν ανακοινώσει εδώ και εβδομάδες ότι βρίσκονται σε αποκλειστικές συνομιλίες μεταξύ τους, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το μεταξύ τους ντιλ.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5002836/eksagora-me-syntagh-genikhs/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...