Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα εκατομμύριο ευρώ επιδότηση στις «Οικογενειακές Ιστορίες»


Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιδοτήσει με 1 εκατ. ευρώ την σειρά «Οικογενειακές Ιστορίες», η οποία προβάλλεται στην τηλεόραση του ALPHA, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ερωτήματα.  

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνει και την επιχορήγηση, εξέλαβε την εν λόγω τηλεοπτική παραγωγή ως «επενδυτικό σχέδιο» και τον παραγωγό της, ως «φορέα επενδυτικού σχεδίου», το οποίο, κατά το υπουργείο, «πληροί τα πολιτιστικά κριτήρια», όπως ορίζονται σε αναφερόμενη ΚΥΑ.

Την απόφαση της επιχορήγησης σχολίασαν με καυστικό τρόπο οι χρήστες του twitter.

Εκτός από τη σπατάλη χρημάτων σε σχέση με πιο βασικές ανάγκες της κοινωνίας, σχολιάζουν σκωπτικά «τα πολιτιστικά κριτήρια» της κυβέρνησης αλλά και την αντίληψή της περί «επενδύσεων»... 


Υπό τον έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, αμφότεροι συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, βρίσκεται η εταιρία παραγωγής «Green Pixel Productions» η οποία για τον έκτο κύκλο της σειράς «Οικογενειακές Ιστορίες» που προβάλλεται στον Alpha θα λάβει επιχορήγηση στο πλαίσιο του cash rebate από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ύψους σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ.

Από μόνο του το ύψος της επιχορήγησης για μια σειρά στην οποία παίζουν αποκλειστικά ερασιτέχνες ηθοποιοί και γυρίζεται ως επί το πλείστον σε μισθωμένα σπίτια και καταστήματα, αποτελεί είδηση.  Επίσης σημειωτέον ότι για άλλο κύκλο της συγκεκριμένης σειράς, έχει ήδη εγκριθεί από τον Δεκέμβριο του 2020 επιχορήγηση ύψους 427.514 ευρώ.

 

https://tvxs.gr/news/ellada/symferonton-bardinogianni-i-etaireia-poy-epidoteitai-me-1-ekat-eyro-gia-tis-oikogeneiake

https://tvxs.gr/news/ellada/1-ekatommyrio-epidotisi-stis-oikogeneiakes-istories-ayto-mono

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...