Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Για να χτυπήσει η Έλενα Κουντουρά το καμπανάκι της Wall Street πληρώσαμε περισσότερα από 18.000 ευρώ

Είναι σαφές ότι μέσα στα καθήκοντα του υπουργείου Τουρισμού είναι να τονωθεί ο ακριβός τουρισμός και να επισκέπτονται τη χώρα όσον το δυνατόν πιο υψηλά βαλάντια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αρμόδια υπουργός, δηλαδή η κυρία Ελενα Κουντουρά, θα πρέπει στα συνεχή ταξίδια της να κινείται σαν εύπορη τουρίστρια, τον λογαριασμό των οποίων όμως στον Ελληνα φορολογούμενο.
Γιατί, αν μη τι άλλο, τώρα που υπάρχει η Διαύγεια, όπου καταχωρούνται υποχρεωτικά όλες οι δαπάνες των κρατικών λειτουργών, κάποια στιγμή το κόστος αυτών των ταξιδιών δημοσιοποιείται και έτσι η κοινή γνώμη ενημερώνεται αλλά και προκαλείται. Τον περασμένο Δεκέμβριο η κυρία Κουντουρά επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη προκειμένου να χτυπήσει το καμπανάκι της Wall Street. Για τη διαμονή της επέλεξε μια σουίτα του «DoubleTree by Hilton Hotel Metropolitan» με κόστος 965 ευρώ τη βραδιά. Ετσι ο Ελληνας φορολογούμενος πλήρωσε ακριβά το περίφημο καμπανάκι που χτύπησε η κυρία Κουντουρά στο χρηματιστήριο της αμερικανικής μητρόπολης, με την υπερατλαντική μετακίνησή της να επιτείνει τα δυσμενή σχόλια στους κόλπους του υπουργείου Τουρισμού για τα ακριβά ταξίδια της.
Ο σύλλογος των υπαλλήλων του υπουργείου μάλιστα καταγγέλλει πειθαρχικές διώξεις «με εντολή υπουργού», η γενική διευθύντρια Οικονομικών χτυπά το δικό της καμπανάκι για το κόστος των μετακινήσεων και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν εκκαθαρίζουν τα ταξίδια της κυρίας Κουντουρά του τελευταίου εξαμήνου!

Η υπουργός Τουρισμού ταξίδεψε στις 8 Δεκεμβρίου του 2018 στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στο 20ό ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, που εξετάζει και προωθεί επενδυτικές ευκαιρίες από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Την κυρία Κουντουρά συνόδευσε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, η διευθύντρια του υπουργικού γραφείου της Αγγελική Χονδροματίδου, μια ειδική σύμβουλός της και ένας άνδρας της προσωπικής της ασφάλειας. Η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο «DoubleTree by Hilton Hotel Metropolitan», που βρίσκεται στη λεωφόρο Λέξινγκτον, σε απόσταση 5 λεπτών από την Times Square και το Empire State Building. Ιδανική τοποθεσία για τις συναντήσεις της υπουργού με τουριστικούς πράκτορες, επενδυτές και εκπροσώπους, όπως ανέφερε το πρόγραμμα.Σύμφωνα με την «εξαιρετικά επείγουσα» απόφαση της κυρίας Κουντουρά της 7ης Δεκεμβρίου, το συνολικό κόστος του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη ανήλθε στο ποσό των 18.435 ευρώ. Η δαπάνη του αεροπορικού εισιτηρίου, της διαμονής και της ημερήσιας αποζημίωσής της ήταν της τάξης των 5.255 ευρώ, με τη δαπάνη διανυκτέρευσης ανά βραδιά να είναι 965 ευρώ. Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η διευθύντρια του υπουργικού γραφείου και η ειδική σύμβουλός της διέμειναν σε δωμάτιο των 320 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Αντιθέτως για τον αστυνομικό της προσωπικής ασφάλειάς της η κυρία Κουντουρά ενέκρινε ισόποση με τη δική της δαπάνη διανυκτέρευσης ανερχόμενη στα 965 ευρώ.
Πρόκειται για την εφαρμογή της τροπολογίας-πρόκληση της 27ης Ιουλίου του 2016, που εισήχθη σε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας καπνού και με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε στους συνοδούς των κυβερνητικών στελεχών, όταν αυτοί μετακινούνται στο εξωτερικό, να διαμένουν στα ίδια υπερπολυτελή ξενοδοχεία με τους υπουργούς για λόγους ασφαλείας και τα έξοδα να βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου.
Τα παραπάνω ποσά επιβεβαιώνονται και από τις τέσσερις σχετικές εγκρίσεις δέσμευσης πίστωσης του υπουργείου Τουρισμού που υπογράφονται με εντολή υπουργού από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Ευρυδίκη Κουρνέτα και έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 7 Δεκεμβρίου του 2018: «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 13.280,00 € (δεκατριών χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Τουρισμού Ειδικός Φορέας 45 – 110, KAE 0717, οικ. έτος 2018, για Πληρωμή εξόδων από την μετακίνηση της Υπ. Τουρ. κας Ελ. Κουντουρά στη Νέα Υόρκη από 08/13-12-18 για να συμμετάσχει στο 20th Annual Capital Link ‘‘Invest in Greece” Forum (που εξετάζει και προωθεί επενδυτικές ευκαιρίες από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα) & να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τουρ.
πράκτορες, επενδυτές και εκπροσώπους της Ομογένειας.
Η Υπουργός θα συνοδεύεται από τον κ. Γ. Τζιάλλα (Γ.Γ. Τουρ. Πολ. Αν.) από την κα Αγγ. Χοντροματίδου (Δ/τρια του Γρ. της) και την κα. Μ. Κουτσουμπέλη (Ειδ. Σύμβ.στο Γρ.Υπ)». Στο ποσό αυτό προστίθενται 3.860 ευρώ για τη δαπάνη διανυκτέρευσης του συνοδού ασφαλείας, 895 ευρώ για το αεροπορικό εισιτήριό του και 400 ευρώ για την ημερήσια αποζημίωσή του, με το τελικό νούμερο κόστους να ανέρχεται σε 18.435 ευρώ για το «closing bell», το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Wall Street που χτύπησε η υπουργός Τουρισμού την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.
Μπορεί στις αποσκευές της η κυρία Κουντουρά επιστρέφοντας στην Αθήνα να έφερε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να εμπλουτίσει το προσωπικό της πολιτικό άλμπουμ, όμως το κλίμα στο υπουργείο της ήταν κάτι παραπάνω από βαρύ. Αιτία το γεγονός ότι από τον περασμένο Οκτώβριο δεν προχωρά η εκκαθάριση των ταξιδιών της ανά τον κόσμο από τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν περαιτέρω στοιχεία για τις δαπάνες των υπουργικών αποστολών, με αποτέλεσμα να έχουν μετακινήθει έως σήμερα πολλοί εξ αυτών από τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Είχε προηγηθεί μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού στις 10 Οκτωβρίου του 2018, με την οποία καταλογίζονται ευθέως στην υπουργό «διώξεις, στοχοποίηση, εκφοβισμοί και χειραγώγηση» των εργαζομένων:
«Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου στις 10-09-2018 έγινε γνωστή η έναρξη της πειθαρχικής δίωξης με εντολή υπουργού εις βάρος τεσσάρων συναδέλφων μας και ζητήθηκε η παρέμβαση του Συλλόγου. Υστερα από διεξοδική συζήτηση και κατάθεση των απόψεων από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει την κλήση σε απολογία τεσσάρων συναδέλφων για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους παρά το σχετικό πόρισμα της πρόσφατα διενεργηθείσας ΕΔΕ περί μη απόδοσης ευθυνών και τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων. Και ενώ η υπουργός επαίρεται για τα ‘‘ιστορικά ρεκόρ’’ των τουριστικών μεγεθών και με κάθε ευκαιρία ευχαριστεί για την αφοσίωση και την προσήλωσή τους στους στόχους της τουριστικής πολιτικής, δεν πάει πολύς καιρός που είχε στοχοποιηθεί και άλλος συνάδελφος, ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε ΕΔΕ άνευ λόγου.
Και βέβαια, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες παρόμοιες διαδικασίες. Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Τουρισμού στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που στοχοποιούνται ξανά μετά από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που δεν διστάζει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το απαλλακτικό πόρισμα της ΕΔΕ προκειμένου να στείλει μήνυμα στους υπαλλήλους για το ποιος έχει το πάνω χέρι. Αραγε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν τέτοιες μεθοδεύσεις εν όψει μάλιστα των επικείμενων κρίσεων για θέσεις ευθύνης και των εκλογών για το υπηρεσιακό συμβούλιο; Απαιτούμε να σταματήσουν κάθε διαδικασία στοχοποίησης των συγκεκριμένων συναδέλφων, καθώς και συνολικά κάθε εκφοβισμός και χειραγώγηση των εργαζομένων στον φορέα».
Η εγκύκλιος
Στο μεταξύ, την ίδια περίοδο η κυρία Κουντουρά υπήρξε αποδέκτρια και της εγκυκλίου της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού Μαριάνθης Ανδρέου με θέμα «Ορθολογική και έλλογη χρήση του προϋπολογισμού δαπανών που αφορούν σε έξοδα μετακίνησης (εισιτήρια μεταφορικών μέσων)».
Στο από 31 Οκτωβρίου του 2018 έγγραφο που απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και το σύνολο των υπηρεσιών του γίνεται αναφορά στις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας, με την κυρία Ανδρέου να επισημαίνει ότι «για την πιστή και αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων βασικών αρχών της δημοσιονομικής διαχείρισης καλούνται όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, με μέριμνα και ευθύνη των προϊσταμένων τους, να ενημερώσουν όλο το προσωπικό που στελεχώνει τις διευθύνσεις τους, ήτοι της κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών υπηρεσιών, ότι οφείλουν αυστηρώς και απαρεγκλίτως να τηρούν τις ανωτέρω αρχές στις οποίες εξέχουσα και σημαντική θέση καταλαμβάνει πρωτίστως η αρχή της οικονομικότητας».
Οπως σημειώνεται, «στο πλαίσιο της ανωτέρω υπόμνησης και επισήμανσης, όλες οι μετακινήσεις όλων των μετακινούμενων υπαλλήλων του υπουργείου Τουρισμού και των λοιπών φορέων που υπάγονται σε αυτό θα πρέπει να διεξάγονται πάντοτε στο πλαίσιο των αναγκών της Υπηρεσίας και να πληρούν τους όρους της αρχής της οικονομικότητας, προκαλώντας στο Ελληνικό Δημόσιο την προβλεπόμενη ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση, συμπεριλαμβανόμενης σε αυτή και της δαπάνης της αναφερόμενης στα έξοδα μετακίνησης (εισιτήρια κ.λπ.). Ο αυστηρός πρωτογενής έλεγχος των δαπανών εκάστης μετακινήσεως θα γίνεται από τον εκάστοτε προϊστάμενο της Διεύθυνσης, θα ακολουθεί δε και ο τελικός έλεγχος από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου. Εφιστούμε την προσοχή όλων για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή της παρούσης».
Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή την εμπλοκή που παρατηρείται στην εκκαθάριση των υπηρεσιακών ταξιδιών της κυρίας Κουντουρά, στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη αναφορικά με τα «Δικαιολογητικά αναγνώρισης και εκκαθάρισης δαπανών μετακινούμενων εντός και εκτός της επικράτειας» του Ιανουαρίου του 2016 ορίζεται το εξής: «Οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την εκκαθάριση των σχετικών δαπανών, εκτός των προαναφερόμενων δικαιολογητικών, μπορούν να ζητούν κατά περίπτωση και κάθε άλλο που κρίνεται απαραίτητο για την αναγνώριση και εκκαθάριση των δαπανών αυτών».
Πηγή protothema.gr Ρεπορτάζ Μανόλης Γαλάνης
http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%88%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...