Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Με αντίποινα προειδοποιεί η Τουρκία τις ΗΠΑ αν παγώσουν την πώληση των F-35

Η Τουρκία θα αντιδράσει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματήσουν τις πωλήσεις όπλων στη χώρα, διαμήνυσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την έντονη αντίδραση του Τούρκου ΥΠΕΞ προκάλεσε το ενδεχόμενο ακύρωσης της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, λόγω της φυλάκισης του πάστορα Μπράνσον.

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ακύρωση της πώλησης των F-35. Στην περίπτωση αυτή θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η πρόταση των βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να σταματήσουν προσωρινά τις πωλήσεις όπλων, συμπεριλαμβανομένων των αεριωθούμενων αεροσκαφών F-35, στην Τουρκία, ήταν κίνηση λανθασμένη, παράλογη και όχι κατάλληλη για τη συμμαχία των μελών του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως ίσως την επόμενη εβδομάδα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Στον ετήσιο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ ύψους 717 δισ. δολαρίων που δημοσίευσε η Βουλή των Αντιπροσώπων την Παρασκευή προβλέπεται μεταξύ άλλων το προσωρινό πάγωμα πώλησης αμυντικών όπλων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Επιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου αναμένεται να συζητήσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση του αμυντικού προϋπολογισμού που όχι μόνο εξετάζει τις αμυντικές δαπάνες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα χρησιμοποιηθούν.

http://www.skai.gr/news/world/article/372840/me-adipoina-proeidopoiei-i-tourkia-tis-an-pagwsoun-thn-pwlisi-twn-f-35/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...