Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η μεγάλη απάτη που έγινε viral με fake giftcards της MAC

Ήταν μεσημέρι και ρουφούσα εκνευριστικά αργα τον καφέ μου, για να μην τελειώσει γρήγορα, όταν μου ήρθε ειδοποίηση στο messenger ότι μια φίλη με προσέθεσε σε ένα γκρουπ συνομιλίας και ήθελε να μοιραστεί μαζί μας το καυτό νέο, ότι η MAC κάνει ένα μεγάλο διαγωνισμό και δίνει μια δωροκάρτα των 100 ευρώ για ψώνια στο κατάστημά της.








Με ξένισε κατευθείαν ότι ο διαγωνισμός δεν διαφημίστηκε επίσημα από την Estée Lauder ή την MAC και άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Προχωρώντας κάτω από την ανακοίνωση στο ειδικά διαμορφωμένο site που είχαν στήσει οι επιτήδειοι, είχε ειδικό section σχολίων με χρήστες του fb να δείχνουν τις δωροκάρτες που είχαν ήδη παραλάβει. Εκεί το πράγμα άρχισε ακόμα πιο πολύ να βρωμάει. Μπαίνοντας στα προφίλ των χρηστών που είχαν σχολιάσει onsite, έβλεπες μεν Ελληνικό όνομα, δε οι φώτοζ να είναι από κοπέλες Ινδικής καταγωγής και οι περισσότερες που ενώ έγραφαν όλα τους τα πόστ στα Ινδικά , ξαφνικά για την δωροκάρτα των MAC, το Άγιο Πνεύμα τις καταλάμβανε και έγραφαν Ελληνικά. Επίσης, ενώ φαίνοταν ότι προφανώς έμεναν σε Ινδικά προάστεια, είχαν κάτι ονόματα τύπου, ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΤΟΥΜΠΕΡΛΕΞΙΔΟΥ κλπ. Ξανακάνοντας scroll up, παρατήρησα ότι το πόστ είχε το λιγότερο δύο typos. Εκεί σιγουρεύτηκα ότι δεν έχει η MAC marketing από τα Lidl, απλά είναι μια μεγαλοπρεπέστατη απάτη. Ακόμα και το μήνυμα που σε καλούσαν να αναπαράξεις ήταν «Ευχαριστώω Mac», ΝΑΙ ΜΕ 2 Ω.
Το θεϊκό είναι ότι όλες το έγραψαν και έτσι νομίζοντας ότι είναι τσαλίμι του κολοσσού της MAC. Αχ κορίτσια.


 

Ο Ρόλος και οι ενέργειες της MAC Cosmetics και της Estée Lauder.

Επικοινώνησα την ημέρα που αντιλήφθηκα τον υποτιθέμενο διαγωνισμό με την εταιρεία Estée Lauder όπου και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υφίσταται τέτοιος διαγωνισμός και θα βγάλουν σχετική ανακοίνωνση. Χτες κατέφτασε ένα email από την MAC το οποίο βλέπετε από κάτω. Η εταιρεία λειτούργησε τάχιστα μόλις αντιλήφθηκε την απάτη που είχε στηθεί και έχει επικοινωνήσει με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την δίωξη των υπευθυνων. Οι δημιουργοί αυτής της καλοστημένης απάτης ενήργησαν τόσο συστηματικά και μεθοδικά ώστε φρόντισαν να γίνει το Σαββατοκύριακο πρίν την Καθαρά Δευτέρα, όπου όλοι θα είναι χαλαροί λόγω τριημέρου και έχουν καλύψει μεν τα ίχνη τους, αλλά όχι δε τόσο αποτελεσματικά και είναι ζήτημα χρόνου να εντοπιστούν.

Τι κάνω σε περίπτωση που έπεσα κι εγώ θύμα;

α) Σε περίπτωση που αρχίσετε να λαμβάνετε sms προωθητικών ενεργειών, καλέστε άμεσα τον πάροχο σας για να μπλοκάρει το συγκεκριμένο νούμερο αποστολής του μηνύματος γιατι κατά 99% θα σας χρεώνονται.
β) Σε περίπτωση που αρχίσετε να λαμβάνετε emails προωθητικών ενεργειών ΕΝΩ ΔΕΝ έχετε δώσει την διευθυνση email σας, κάντε unsubscribe και report as spam. 
γ)Αν έχετε δώσει αριθμούς καρτών, καλείτε την τράπεζα σας άμεσα και ακυρώνετε την κάρτα σας ή μονιτοράρετε τις χρεώσεις συνέχεια.

Κοριτσάρες, όλες ψοφάμε για τσάμπα κραγιόν (εγώ πούλαγα και τους φρονιμίτες μου για ένα MAC ας πούμε) αλλά …τα στοιχεία μας και τα μάτια μας και ας ελπίσουμε να μην έχει σοβαρότερες συνέπειες.



 http://beautyleaks.gr/apati-me-fake-mac-giftcards/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...