Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Υπουργείο Αμυνας: Δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμα για την θητεία

Αθήνα

Εξαιρετικά σοβαρό θεωρεί το πρόβλημα της θητείας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, το οποίο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «εξετάζεται λεπτομερώς».
Ο υπουργός αναφερόμενος στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος» διευκρινίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για αύξηση της θητείας στους 12 μήνες και παρέπεμψε στις κατά καιρούς δηλώσεις του και δημόσιες τοποθετήσεις του. Σημειώνει ότι οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τη στρατιωτική θητεία θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη και χωρίς καμία απολύτως βιασύνη».
Όπως «Το Βήμα», πληροφορείται συσκέψεις για το θέμα της στρατιωτικής θητείας έχουν γίνει και ο υπουργός είχε δηλώσει ότι ζήτησε εισηγήσεις και μελέτες τόσο για τη διάρκεια της θητείας, όσο και για την κριτήρια με τα οποία θα χορηγούνται οι αναβολές και οι απαλλαγές κατάταξης.

Την ίδια ώρα το θέμα της αύξησης της θητείας εξετάσθηκε και από τα Γενικά Επιτελεία, ενώ σε συνδυασμό με το θέμα της θητείας είναι και η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οι συγχωνεύσεις των στρατοπέδων που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Σε άλλες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες οπλίτες λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και της στρατιωτικής θητείας».

 http://troktiko.eu/?p=215867

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...